Afbeelding

Onnodig verlies Waterpolodames Argo

Roois nieuws Sport
Afgelopen zaterdag stond de strijd om de eerste plaats op het spel bij het treffen van de waterpolodames van Argo tegen de De Warande uit Oosterhout. Beide ploegen zijn vorige seizoen gedegradeerd uit de bond, maar draaien dit seizoen mee in de top van de competitie.

Daar waar de Warande nog zonder puntverlies was, had Argo al een keer een steekje laten vallen. Des temeer was een overwinning op de koploper essentieel om aangehaakt te blijven voor een mogelijke titelstrijd. Het verlies van 9-11 was dan ook teleurstellend, maar vooral onnodig. In het eerste deel van de wedstrijd leek Argo alles onder controle te hebben, de dames uit Rooi hadden iedere keer 1 of 2 doelpunten voorsprong op de Warande. Halverwege ging de Warande over tot een zwaardere pressing waardoor de dames van Argo onder druk kwamen te staan. Er werden onnodige fouten gemaakt, het spel werd slordig en door een aantal uitsluitingen wist de Warande de wedstrijd te keren. Doordat Argo slechts 1 wisselspeler had, was het team ook niet meer in staat om nog een keer een vuist te maken. De dames hebben hard geknokt en een gelijkspel zou een betere afspiegeling geweest zijn van het krachtsverschil. Helaas zijn dit wel de wedstrijden die gewonnen moeten worden om het verschil binnen de competitie te kunnen gaan maken. De teleurstelling na afloop van de wedstrijd was dan ook groot. Doelpunten van Argo zijn gemaakt door Josine Raaijmakers (3x), Monique van Nielen (4x), Inge Habraken en Gabri van Boxmeer.

B1 - De Vennen: 3-2,
C1 - Lutra,: 13-9,
D1 - Hellas-Glana: 3-10,
Dames 1 - De Warande: 9-11,
E1 - Spio: 2-7,
Heren 1 - Hellas-Glana: 12-8,
Heren 2 - Lutra: 5-9,

Afgelopen zondag hebben 42 zwemmers van de Wedstrijdgroep deelgenomen aan de tweede Competitie wedstrijd die gehouden werd in zwembad ‘Die Heygrave’ in Vlijmen. Tijdens deze wedstrijd is er 10 keer een 1e plaats, 7 keer een 2e plaats en 4 keer een 3e plaats behaald. Daarnaast zijn er 52 persoonlijke records gezwommen. Niels Rooyakkers behaalde een clubrecord op de 25m vrije slag in 0.17.38.

Programma waterpolo
Zaterdag:
17:00 uur: PSV - Heren 1, in De Tongelreep te Eindhoven.
17:15 uur: Arethusa - B1, in Het Golfbad te Oss.
17:35 uur: Aquamigos - E1, in Olympia te Waalwijk.
18:30 uur: Hellas-Glana - Dames 1, in De Nieuwe Hateboer te Sittard.
18:45 uur: Merlet - C1, in De Kwel te Cuijk.
19:00 uur: BCombi - Lutra, in De Molen Hey te Schijndel.