Jan Verhagen zoekt publieke tribune op

Roois nieuws Politiek Meierijstad
Jan Verhagen heeft de reputatie dat hij nogal eens recalcitrant is. Zelfs binnen zijn eigen CDA-fractie voerde hij soms oppositie. Maar de afgelopen jaren liep hij aardig in de pas.
Wel kleurde hij de vergaderingen af en toe met een onschuldige stunt. Zoals de bats die hij vorig jaar meenam naar de gemeenteraad voor een demonstratie graven in archeologisch waardevolle landbouwgrond.
In de voorbereidingscommissie van dinsdagavond 8 november leek hij het opnieuw te flikken. Na zo’n anderhalf uur vergaderen nam hij plaats op de publieke tribune.
“Mag ik even een punt van orde?” vroeg Tilly van den Tillaar. “Neemt de heer Verhagen niet meer deel aan deze vergadering?”. Voorzitter Hans Hulsen maande hem om weer plaats te nemen achter de vergadertafel, maar Verhagen knipperde nog niet met zijn ogen. Na enige seconden doodse stilte trok Hulsen maar zijn eigen conclusie. “Dan neem ik maar aan dat u vanavond niets meer in te brengen heeft.” Verhagen knikte bevestigend.
Het voorval ging als een lopend vuurtje, maar volgens Verhagen was er niks aan de hand. “Dinsdag had ik mijn inbreng geleverd en heb ik de vergadering verlaten. Fractiegenoot Rien zou de rest behandelen. Ik ben stukken gaan inzien voor donderdag. Daarna heb ik plaatsgenomen op de tribune. Ik herinner me wel dat ik dat al eerder gedaan heb. Toen de voorzitter zei dat er nog een besloten deel kwam, ben ik weer aan de commissietafel gaan zitten. Ik ben van mening dat raadsleden zich meer en meer onder het publiek moeten begeven.”