Afbeelding

Sint-Oedenrode steunt Diabetes Fonds met € 3.048,24

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
36 vrijwilligers gingen begin november in Sint-Oedenrode op pad voor het Diabetes Fonds. Gezamenlijk haalden zij met de collectebus € 3.048,24 op.

‘Bedankt,Sint-Oedenrode! Wij zijn erg blij met de bijdrage van de collectanten, de gevers en iedereen die zich heeft ingezet’, zegt Bert Kuipers, directeur van het Diabetes Fonds. ‘Met dit geld betalen we nieuw onderzoek naar diabetes en geven we uitleg over de ziekte.’

Ongeveer 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes, suikerziekte. Iedereen kan het krijgen, en iedere dag komen er in ons land 200 mensen met diabetes bij.

Veel mensen denken dat diabetes wel meevalt, maar helaas kan het ernstig zijn. Diabetes leidt ook vaak tot andere ziekten of klachten. Zoals hart- en vaatziekten, dementie en problemen met ogen, nieren en voeten.

Het Diabetes Fonds houdt elk jaar een collecte. Het opgehaalde geld gaat naar onderzoek om diabetes beter te behandelen of te voorkomen. Het Diabetes Fonds betaalt in Nederland het meeste onderzoek naar diabetes.

Oplossingen door onderzoek
Dankzij onderzoek is al veel bereikt waardoor mensen met diabetes gezonder en langer kunnen leven. Zo is ontdekt hoe diabetes type 1 ontstaat, dat is een fout van het afweersysteem. Daardoor kunnen we nu bij sommige kinderen diabetes afremmen. Ook is er nu bijvoorbeeld betere begeleiding van mensen met diabetes en depressie, wat vaak samengaat. Daardoor voelen mensen zich beter en ze blijven gezonder. Geld voor meer onderzoek is hard nodig. Het Diabetes Fonds zet zich hiervoor in.

Niemand aan de deur gehad?
U kunt alsnog geld overmaken op giro 5766 t.n.v. het Diabetes Fonds in Amersfoort. Voor meer informatie: bel 033 – 462 20 55 of kijk op www.diabetesfonds.nl. Namens iedereen met diabetes: hartelijk dank!
________________________________________