Afbeelding

Stef en Jur fietsen in Almelo

Roois nieuws Sport
Jur moest als eerste van start. Zijn start verliep niet geheel vlekkeloos. De jonge coureur ging als vierde renner het veld in. Na een paar kleine klimmetjes en bochten zat Jur er nog prima bij. Hij probeerde de Nederlands kampioene in te halen maar dat ging jammer genoeg mis.

De Nederlandse kampioene viel boven op hem en daarom kon hij bijna niet meer overeind komen.
Samen liepen ze meteen flinke achterstand op. Jur bleef na de valpartij wel goed in haar wiel zitten en ze kwamen zo samen goed terug in de wedstrijd. Net toen Jur de aanval in wilde gaan zetten voor plaats drie viel er een achterblijver van categorie 1, zodat Jur weer van zijn fiets moest. Hij werd er niet vrolijker op en moest tegen zijn zin in genoegen nemen met de uiteindelijke 4e plek, als tweede jongen.

Broertje Stef was heel goed weg na de start en hoefde een keer niet achteraan te beginnen. Hij ging als ongeveer 12e het veld in. Stef bleef lang op die plek hangen maar kon het niet voorkomen dat hij nog door twee renners(sters) werd ingehaald in en voor de zandbak. Stef zette de eindsprint in en kwam op een hele mooie 14e plek over de streep. (zevende jongen) Het was voor de gebroeders een hele zware wedstrijd geweest in de klei van Almelo.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding