Herpinia – Rhode, 4-1

Rhode kreeg zondag een flinke nederlaag te verwerken tegen de nummer laatst Herpinia. De gastheren speelde met veel inzet en straften de verdedigingsfouten van Rhode genadeloos af, uitslag 4-1. Rhode moest door de nederlaag de derde plaats inleveren aan Pr. Irene. Bovenin blijven DESO en Berghem Sport nog steeds goede zaken doen.

Rhode begon op zich nog wel goed aan de wedstrijd. Een slimme vrije trap bereikte net niet Kevin Raaijmakers en een schot van Teun Latijnhouwers kon maar ternauwernood gestopt worden. Vervolgens kwam Herpinia in de 8e minuut op 1-0. Rhode verdedigde via het centrum uit, leed balverlies en de spits kon de hoek uitzoeken. Rhode een paar minuten later pech toen Teun Latijnhouwers werd gevloerd maar geen strafschop kreeg. Herpinia leek door de voorsprong extra energie te hebben gevonden. Zij knokten als leeuwen en wonnen de meeste duels. Pas na een half uur kwam Rhode weer terug en een fraaie actie van Teun Latijnhouwers op links kon door Daan van Dinten binnen getikt worden, 1-1.

In de 2e helft waren er eerst twee kansen voor Herpen en vervolgens twee voor Rhode. Uit een corner kwam Herpinia in de 62e minuut weer op voorsprong, Rhode ruimde slecht op en de helemaal vrijstaande spits kon toen simpel scoren. Rhode moest vervolgens met 10 man verder, nadat Kevin Raaijmakers rood had gekregen en daardoor werd het wel erg moeilijk, want Herpinia bleef er voor knokken. In de 80e minuut ging de rooise verdediging opnieuw de fout, balverlies op het middenveld werd opnieuw genadeloos afgestraft en dat betekende 3-1. In de 85e minuut leek Rhode nog even terug te komen, uit een corner nam Johan van de Mortel de bal ineens op de pantoffel, maar er stond nog een verdediger in de weg en uit de counter werd vervolgens de strijd definitief beslist, 4-1.

Komende zondag staat de derby tegen Avanti op het programma. Beide ploegen staan in de middenmoot, zodat een spannende wedstrijd verwacht mag worden.

Programma
Rhode-Avanti, 14.30; Rhode 2-Venraij 2, 11 u; HVCH 3-Rhode 3, 13 u; Rhode 4-Sparta 8, 10 u; Rhode 6-Avesteijn 5, 12 u; Rhode 7-MVC 4, 10 u; UDI 14-Rhode 10, 10 u; Dames-Nijnsel 2, 10 u; Mierlo Hout-Veteranen, 16:15 u.

Uitslagen
Herpinia-Rhode, 4-1; FC Geleen Zuid 2-Rhode 2, 6-1; Rhode 3-ASV 2, 5-2; Avesteijn 3-Rhode 4, 3-2; VOW 3-Rhode 6, 5-2; Handel 3-Rhode 7, 1-3; Rhode 8-UDI 13, 4-3; Rhode 9-Avanti 6, 1-4; Blauw Geel 17-Rhode 10, 4-1; Keldonk-Dames, 1-2.