Dai Ippo scoort geweldig goed in Breda

Roois nieuws Sport
Een week na het Klompentoernooi gingen 7 judoka’s van Dai Ippo naar Breda. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Dewy Lo-A-Njoe en Ellis Brugmans beten het spits af. Ellis acteert nog maar kort op het echte grote wedstrijdtoneel. Ze is nog zoekende hoe ze het een en ander moet aanpakken. Ze draaide zondag 3 partijtjes en wist er 2 te winnen wat haar een mooie 2e plaats op leverde. Dewy werd ongeslagen poulewinnaar en ging in de finale poule vrolijk verder waar ze mee begonnen was, winnen. In de finale poule wist ze ook weer 2 keer te winnen. Op de mat is ze een koele kikker. Ze voelt perfect aan wanneer ze moet toeslaan en wat ze dan doet is zo verschrikkelijk goed gecontroleerd.

Teun Packbiers kwam ziek de sporthal binnen en wilde niet starten. Zijn coach haalde hem over om het toch te proberen en als het niet zou gaan kon hij altijd nog stoppen. Nou dat stoppen deed hij pas na de finale. Dus ondanks dat hij ziek was stond hij zeer sterk op de mat. Dat hij de finale uiteindelijk verloor is geen schande. Hij heeft laten zien dat met de juiste instelling en op karakter ook ver kunt komen. Proficiat Teun met deze mooie 2e plaats.
Martijn van Dalen werd in de voorronde 2e in zijn poule. Hij kreeg wederom last van zijn duim en dan is het lastig vastpakken. In de kruisfinales wist hij 2 sterke tegenstanders zeer gedecideerd uit te schakelen. Vooral de finale won hij met een zeer scherp geplaatste schouderworp.

Gijs Packbiers startte zeer overtuigend maar verloor na 2 keer winst toch zijn 3e partij onterecht op scheidsrechtersbeslissing. Om alsnog 3e te kunnen worden moest hij in de verliezersronde nog 3 partijen winnen. Gijs kwam niet voor niets naar Breda en pakte zijn tegenstander stevig aan. Een paar seconden voor het einde van de partij scoorde hij Wazari en nam zijn tegenstander in een muurvaste houdgreep. Hebbes die 3e plek.
Broer Bart Packbiers werd overgeschreven naar een hogere gewichtsklasse. Toch wist Bart zijn huid duur te verkopen. Ondanks deze mentale tegenslag wist hij 2 partijen met mooie ippons te winnen.

Ryan Lo-A-Njoe liet net als zijn zusje geen spaan heel van zijn tegenstanders. Maar wat gebeurt er dan in de finale? Ryan komt achter met Wazari en Yugo. Hij schakelde een tandje bij en wist ook Wazari te scoren. Maar dit was nog niet genoeg. Hij kreeg zijn tegenstander tot 2 keer toe in een houdgreep, maar wist deze niet vast te houden. De tijd begon te dringen voor Ryan. Uiteindelijk kreeg hij zijn tegenstander op de grond en voor de 3e keer zette hij een houdgreep aan. Deze keer met meer succes. Zijn tegenstander moest afkloppen, omdat Ryan deze greep zo strak aanzette dat er geen ontkomen meer mogelijk was.