Geflatteerde uitslag bij duel om de koppositie in Zijtaart

Roois nieuws Sport
Ollandia supporters waren afgelopen zondag massaal naar Zijtaart gekomen voor de strijd tussen de koplopers in de 5e klasse H. Ollandia en VOW stonden op gelijke hoogte, alleen won VOW het op doelsaldo. De wedstrijd begon explosief waarbij beide teams op jacht gingen naar de voorsprong.

Robert Erven, net terug van een blessure, werd al in de 9e minuut hard onderuit gehaald. VOW mocht van geluk spreken dat hier alleen een gele kaart geïncasseerd hoefde te worden. Ollandia kon in de eerste helft VOW regelmatig onder druk zetten. Toch lukte het niet om in de voorhoede de kansen te creëren. In de 39e min werd VOW een handje geholpen doordat een schot van een Ollandse verdediger onhoudbaar in eigen doel belandde. 1-0. Vervolgens kreeg Ollandia enkele minuten later een penalty tegen, ietwat dubieus, maar je kunt hem geven. Ruud van Asseldonk aarzelde geen moment en Tom Wouters had simpelweg geen verweer. 2-0.

Jammer genoeg vertrok Ollandia met een achterstand richting de kleedkamers voor de rust. In de tweede helft eiste Ollandia vaak de bal op, maar miste het vernuft om de gekregen ruimte optimaal te benutten. In de 49e min werd VOW ietwat zwaar gestraft door een speler met rood van het veld te sturen. Toch kon Ollandia niet optimaal profiteren van het spelen met een man meer. Vervolgens hing een goal van Ollandia in de lucht. Maar wanneer het ene team het nalaat te scoren, doet het andere team dit vaak wel. In de 77e min werd er niet goed uitverdedigd door de Ollandse achterhoede. Tom Wouters kwam uit zijn doel, maar hierdoor kon Rick v.d. Linden eenvoudig de bal binnen tikken. 3-0.

In de slotfase werd de winst van VOW veilig gesteld doordat zij voor een 2e keer gemakkelijk een penalty verkregen. Jochem van de Donk maakte het genadeloos af. Met een 4-0 einduitslag was de winst terecht voor VOW. Wel was de uitslag ietwat geflatteerd, doordat Ollandia VOW behoorlijk onder druk hebben kunnen zetten en veel beter tegenstand hebben geboden dan dat de uitslag doet vermoeden. Teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd mocht Ollandia het veld verlaten.
Volgende week mag Ollandia thuis voetballen tegen Ravenstein 1. Tot dan!

Ollandia 1: Tom Wouters, Ruud van Driel (80e min Ronny Thomassen), René Raaijmakers, Bart v.d. Tillaart, Carlo Siemons (85e min Gerbe Voets), Paul van Driel (70e min Richard Markus), William Bekkers, Sietse de Jong, Rob v.d. Heijden, Stefan Erven, Robert Erven