Jongerengroep ’t Roois theater presenteert Keizer Kuzco

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Dit weekend presenteert de jongerengroep van ’t Roois Theater daar ‘Keizer Kuzco’. Zaterdag speelden ze de première. Het verhaal ging over een verwaande Keizer die alleen maar aan zichzelf denkt. Zonder duidelijke reden ontslaat hij zijn keizerlijke raadsvrouw, Yzma. Dat had hij beter niet kunnen doen. Door een slimme list, verandert Keizer Kuzco in een lama en heeft, behalve boer Pacha, niemand meer op wie hij kan vertrouwen.

Een spannend verhaal, met veel verve gebracht door de jeugdige spelers. Het publiek smulde ervan en leefde zich helemaal in het verhaal in. De kinderen op de eerste rij, sprongen zelfs direct op, toen aan het einde van de voorstelling een aantal flesjes met bijzondere inhoud het podium afvlogen.

Voor de kinderen die aan de voorstelling alleen nog niet genoeg hadden, was er na de voorstelling nog gelegenheid voor een extra feestje. Al eerder werkte ’t Roois theater samen met Mariëndael Kidsclub., Zo ook nu, en daardoor konden de kinderen die zich hiervoor hadden opgegeven, na voorstelling hun buikje rond eten aan versgebakken pannenkoeken. Als dat nog niet een mooie afsluiting is van een mooie voorstelling.

Heb je zaterdag de voorstelling gemist? Niet getreurd, zondag om 19.00 uur, heeft u nog een kans.