Wat is openbaar en wat niet?

Roois nieuws Politiek Meierijstad
Deze vraag kwam maar weer eens naar voren tijdens een nieuwe hoorzitting over de kwestie Klimbos, afgelopen donderdag in Den Bosch. Net als in april was dit wederom niet het enige vraagstuk dat centraal stond. Past het project wel in het bestemminsplan en is het klimbos een speelvoorziening of juist niet? Ook deze vragen werden, net als de vorige keer, behandeld.

De advocaat van de bewoners wist de antwoorden wel te geven op deze vragen. Volgens hem gaat het niet om een speeltoestel, omdat je er voor moet betalen. Ook is het volgens de pleiter niet openbaar, omdat er een hekwerk omheen komt. Woordvoersters van de gemeente trokken een vergelijking met de huidige kinderboerderij, dat volgens hen, ook gewoon openbaar is ondanks de omheining. De rechter vroeg zich toen openlijk af of iets waar je voor moet betalen wel een openbaar karakter kan hebben.
 
In april werd de bouw van het Klimbos geannuleerd na een spoedprocedure, aangespannen door de omwonenden van het Kienehoef park. Zij zijn namelijk bang dat de rust ernstig verstoord gaat worden door de vele groepen sportievelingen. Daarbij denkt het comité dat er dieren zullen verdwijnen wanneer het klimbos er komt. De uitspraak van deze zaak is op 17 november aanstaande.