Nijnsel en Boskant ontvangen samen € 600.000 subsidie

Roois nieuws Gemeentenieuws
De gemeente Sint-Oedenrode ontvangt een subsidie van € 600.000 voor het herinrichten van de twee dorpskernen van Boskant en Nijnsel van de provincie Noord-Brabant. Het doel van deze subsidie is de leefbaarheid in de kernen te versterken.

De dorpsraden werkten, samen met de inwoners uit die kernen, al eerder diverse plannen hiervoor uit. Nu kunnen de puntjes op de í worden gezet. Waarschijnlijk kan dan in 2013 gestart worden met het uitvoeren van de plannen. De gemeente Sint-Oedenrode is heel blij met de subsidie. Door de subsidie is het mogelijk om het dorpsplein bij de kerk in Nijnsel een
opknapbeurt te geven. En dat geldt ook voor zalencentrum de Beckart.

Ook ligt er een wens om het Processiepark en andere groenvoorzieningen meer toegankelijk te maken voor recreatie. Boskant wil graag een nieuw centraal plein waar de landelijke ligging en sfeer van het dorp wordt onderstreept. Door de juiste keuze te maken bij de inrichting van bijvoorbeeld wegen en openbare ruimte moet het open en landelijke karakter al bij binnenkomst van het dorp zichtbaar zijn. De gemeente Sint-Oedenrode heeft, na eerdere subsidies voor Olland, voor het opknappen van alle kerkdorpen een provinciale subsidie ontvangen.