“Vogelvereniging Sint Oedenrode “ houdt regionale tentoonstelling

Roois nieuws Evenementen / Sint-Oedenrode
Ruim tweehonderd vijftig vogels zijn komend weekend te zien in het clubgebouw van Korfbalvereniging Concordia aan de Zwembadweg te Sint Oedenrode.

Dan wordt namelijk in clubgebouw Concordia een regionale vogelshow, met deelname vanuit vogelvereniging Schijndel, georganiseerd door vogelvereniging “Rooyse Vogelvreugd”. Daarnaast is het mogelijk vogels tegen aantrekkelijke prijzen te kopen inclusief een daarbij benodigde vogelkooi. Het bezoek aan de show is gratis.

Op zaterdag 5 november van 14.00 uur – 20.00 uur en op zondag 6 november van 10.00 uur – 16.00 uur is iedereen van harte welkom in clubgebouw Concordia aan de Zwembadweg 62 om van de tentoongestelde vogels te genieten. Laat deze gelegenheid niet voorbij gaan. De ingang van de show is tegenover camping De Kienehoef en er is voldoende parkeergelegenheid. Een bezoek is zeker aan te bevelen.

Kwekers van vogels uit Sint Oedenrode en Schijndel tonen hun mooist gekweekte exemplaren tijdens de te houden vogelshow. Naast kanaries, agaporniden (dwergpapegaaien), tropen en Europese cultuurvogels zijn ook grote parkieten te bezichtigen op de show.

De kweek van vogels blijft een interessante hobby. Het is een hobby die nauwelijks geld kost en meestal zelfs geld oplevert. Het is een hobby die het gehele jaar kan worden beoefend. De meeste kwekers van Rooyse Vogelvreugd kweken jaarlijks meer dan vijftig vogels. Er zijn zelfs kwekers die meer dan driehonderd vogels jaarlijks kweken. De prijzen van het merendeel van de vogels liggen tussen de tien en dertig euro.

Iedere laatste zaterdagochtend van de maand is er een vogelmarkt in Liempde waar alle vogels kunnen worden verkocht, die niet voor de kweek of de tentoonstelling worden ingezet. Vele leden van de vereniging ontmoeten elkaar op de met duizend bezoekers, druk bezochte maandelijkse vogelmarkt.

De vogelvereniging Sint Oedenrode heeft dit jaar een regionale show georganiseerd. Met veel plezier is de organisatie ter hand genomen. Het resultaat mag er dan ook zijn. Met de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers is de tentoonstellingsruimte ingericht voor een prachtige show. Woensdag 2 november zijn de vogels gekeurd door keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Zij hebben de vogels die de standaardeisen van de bond het dichtst benaderen, beloond met de kampioenstitel. Tijdens de keuring wordt vooral gelet op de kleur, formaat, vorm en model, de houding en de algemene conditie van de vogels.

Niet alleen voor volwassenen maar ook voor de jeugd is het kweken van vogels een prima bezigheid. In de verkoopklasse bieden de leden van de vereniging dan ook vogels te koop aan waar indien gewenst mee kan worden gekweekt. Dit tegen vriendelijke prijzen en eventueel met een kooi. Een reden te meer om ook met kinderen een bezoek aan de show te brengen.
Op zaterdag en zondag is Rianne Brugmans uit Olland aanwezig om de door haar gemaakte schilderijen en prenten van vogels te tonen. Een van de technieken die ze gebruikt is werken met kleurpotloden. De schilderijen zijn tevens te koop en er kan ook opdracht worden gegeven om een schilderij te vervaardigen. Tijdens de show zal Rianne een demonstratie verzorgen .

Aan de inrichting van de show is veel zorg besteed. Het is dan ook zeker de moeite waard op zaterdag vanaf 14.00 – 20.00 uur en/of zondag vanaf 10.00 – 16.00 uur een kijkje te komen nemen. De koffie is klaar en de entree is gratis.