Hulpsint en hulppieten zorgen voor onvergetelijke momenten

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Honderden pieten laden op dit moment de grote stoomboot in voor de lange reis naar Nederland. Over enkele weken zal Sinterklaas, samen met zijn gevolg, voet aan Nederlandse bodem zetten. De geur van pepernoten en de volle schoorstenen komen nu wel heel dichtbij. Dat de Sint veel hulpsinterklazen en hulppieten heeft is allang bekend. Zelfs in Rooi lopen er een paar rond….

Al jaren helpen hulpsint Walter met zijn hulppieten Michiel en Lenneke de grote baas. Met heel veel plezier werken ze in een paar weken tijd tientallen huis- en bedrijfsbezoeken af. Ook dit jaar staan ze paraat om alle Rooise kinderen blij te maken! DeMooiRooiKrant kreeg van de Sint het adres van deze drie en ging op onderzoek uit. 
 
Hoe hebben jullie elkaar gevonden?
Walter: “Mijn vader Jan speelde al jaren voor Sinterklaas in Sint-Oedenrode. Daar kennen veel mensen hem van. Toen hij stopte werd mij meteen gevraagd om de staf over te nemen. Na een paar jaar besloot ik om dat te doen. Michiel en Lenneke ken ik vanuit het café, al kende ik Michiel al van vroeger. Mijn vader speelde bij hem thuis al eens Sinterklaas. Toen al was Michiel helemaal gek van de Sint. Op een avond in Oud Rooij besloten we om samen te gaan werken.”
Michiel: “Ik had al eens in Eerde meegedaan en vond dat erg leuk. Daarna heb ik Lenneke gevraagd. Die was meteen enthousiast.”
Lenneke: “Stiekem zijn we al even bezig. Ik zelf ben op mijn veertiende gestart met Zwarte Piet spelen. Inmiddels zijn we alweer aan de tweede generatie begonnen. Ik ken nu iemand van achttien jaar bij wie ik Zwarte Piet heb gespeeld toen hij klein was. Dat is wel apart!”

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week