Afbeelding

The Dynamite Shadows vieren 50-jarig jubileum in De Beurs

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Op 6 november aanstaande speelt de legendarische band “The Dynamite Shadows” in De Beurs. Het is alweer 50 jaar geleden dat de band ontstond. Door de jaren heen hebben ze een enorme schare fans voor zich weten te winnen. Vol trots en passie gaan ze het publiek vermaken met hun brede repertoire.

Op 11 november 1961 richtten Arie Korsten, Leon Raaijmakers, Jan van der Heijden en Paul van der Sangen “The Dynamite Shadows” op. Niet veel later kwamen daar Piet van Kasteren en Henny Korsten bij. De leeftijden varieerden toen van 13 tot 18 jaar. Deze bezetting is nog steeds compleet, behalve zangeres Henny. Zij moest om gezondheidsredenen stoppen. Komende zondag is een van de oudste fans aanwezig om allerlei oude beelden te laten zien.

Keuze voor een repertoire was in die tijd niet moeilijk aangezien het de periode was van Elvis Presley, de Beatles, de Rolling Stones en Cliff Richard and the Shadows. Na ongeveer een half jaar volgde het eerste optreden. Dat was het begin van ontelbare optredens in de regio en ver daarbuiten. Door verschillende omstandigheden werd de band in 1970 opgeheven, maar Arie, Leon, Jan en Paul bleven elkaar nog veel zien. Op 19 maart 1983 trad de band nog één keer op naar aanleiding van een georganiseerde reünie. Dat was echter niet hun laatste optreden. 26 jaar later werd de band benaderd om te spelen tijdens het 700-jarig bestaan van Schijndel. De originele bezetting kwam weer eens bijeen en ze speelden de pannen van het dak. Vanaf toen werd besloten om zo nu en dan eens op te treden. The Dynamite Shadows, zondag 6 november vanaf 15.00 uur in zalencentrum de Beurs. Entree 3 euro.