Harm van de Laar zesde op NK Libre

Roois nieuws Sport
Afgelopen donderdag reisde Harm v.d. Laar af naar Hoogeveen om uit te komen tijdens het Nederlands kampioenschap libre extra klasse tot 225 caramboles.

Afgelopen voorjaar speelde hij voor het eerst een persoonlijk kampioenschap en wist het Nationaal kampioenschap te behalen in de 1e klasse libre waar hij te promoveerde naar de extra klasse. Na de voorwedstrijden gespeeld te hebben wist hij zich als nummer 6 te plaatsen voor het kampioenschap. In zijn eerste partij op vrijdag moest hij het opnemen tegen Jan Braks. Harm had slecht 8 beurten nodig om 225 caramboles te maken hierbij een serie van 170. In zijn 2e partij A. Haveman presteerde Harm wederom succesvol. 225 caramboles in 7 beurten met een hoogste serie van 153. Op zaterdag moest hij het in zijn 1e partij opnemen tegen Bernie van Hooij die in de ochtenduren duidelijk sterker was dan Harm. Harm verloor deze partij met 85 caramboles in 16 beurten. In de 2e partij van de dag ging hij aanzienlijk beter. Harm maakte zijn 225 caramboles in slecht 3 beurten met een moy. Van 75. En een hoogste serie van 203 caramboles.

Door deze overwinning wist hij zich weer terug te knokken in de top van het klassement. Zij 5e partij echter ging weer verloren tegen Ramond Drost . Harm wist tot 198 caramboles te komen met hierbij een serie van 129. Op zondagmorgen ging Harm met een achterstand van 2 punten de laatste 2 partijen spelen en moest hij het nog opnemen tegen de koploper. Zijn 1e partij van de zondag verloor hij met 117 caramboles in 18 beurten van Hendrie Kleinlugtenbeld. De concurrentie was echter beter in vorm. Zijn laatste partij speelde Harm tegen Wilbert van Dijke die zijn partij in 8 beurten uitspeelde. Harm bleef op 135 caramboles steken waardoor uiteindelijk Wilbert van Dijke zich kampioen van Nederland mocht noemen en Harm uiteindelijk op een 6e plaats eindigde met een algemeen moyenne van 15,71