Rhode wint ruim van Erp

Rhode heeft in een sterk gespeelde wedstrijd de punten in eigen huis gehouden, met maar liefst 5 – 1 werd Erp naar huis gestuurd, na een ruststand van 2 – 0. Door deze overwinning klimt Rhode naar de derde plaats.

Het begin van de wedstrijd zag er veel belovend uit voor beide partijen. Rhode kreeg de eerste kans in de vijfde minuut, drie minuten later kreeg Erp een uitstekende kans de score te openen, de bal werd over de goal gelobd. Het eerste kwartier was gelijk opgaand, daarna werd Rhode steeds dreigender via de snelle aanvallen van de uitblinkende Tim Stewart en de sterk spelende Teun Latijnhouwers. Overigens was Rhode vandaag een sterk collectief met de verdienstelijk debuterende Roel Smeets. Rhode creëerde kansen aan de lopende band en via een strafschop in de achtentwintigste minuut kwam Rhode op de verdiende voorsprong door Bas van Kuringen. In de vijfendertigste minuut bekroonde Teun zijn goede spel met de prachtig afstandsschot dat 2 – 0 betekende.

Nadien zette Erp druk om nog voor de rust de aansluitingstreffer te forceren. Maar de sterk keepende Ronald van Gerwen verhinderde dat met een knappe redding. Na de hervatting eenzelfde spelbeeld: een gretig en goed voetballend Rhode. Rhode bleef de aanval zoeken en Erp had weinig in te brengen. De 3-0 werd eerder verwacht dan de 2-1 en dit gebeurde in de 57e minuut: een goede actie van Tim Stewart bracht Teun Latijnhouwers in stelling en dat betekende 3-0. Rhode bleef sterker, wat resulteerde in de 4-0 door Joep van de Mortel in de 70e minuut en vijf minuten later scoorde Daan van Dinten met een prachtig afstandsschot de 5-0. In de laatste minuut redde Luc Verkuijlen de eer van Erp door een tegentreffer. Het was een wedstrijd met een goed voetballend Rhode, waarin Leo van Schijndel zijn rentree maakte. Rhode staat nu door deze knappe prestatie op de derde plek.

Programma
Herpinia-Rhode, 14.30; FC Geleen Zuid 2-Rhode 2, 11 u; Rhode 3-ASV 2, 12 u; Avesteijn 3-Rhode 4, 12 u; VOW 3-Rhode 6, 11 u; Handel 3-Rhode 7, 11:30 u; Rhode 8-UDI 13, 10 u; Rhode 9-Avanti 6, 12 u; Blauw Geel 17-Rhode 10, 12 u; Keldonk-Dames, 11 u; Veteranen-Blauw Geel, 16:30 u.

Uitslagen
Rhode-Erp, 5-1; Rhode 2-Blauw Geel 2, 5-5; VOW 2-Rhode 3, 1-7; Rhode 4-Nijnsel 4, 2-6; UDI 11-Rhode 6, 0-4; Rhode 7-Keldonk 4, 4-1; Rhode 8-DVG 6, 0-7; Handel 4-Rhode 9, 7-2; Rhode 10-Boskant 5, 3-3.