Dames MHC geven voorsprong uit handen

Roois nieuws Sport
Zondag 30 oktober stond een lastige uitwedstrijd tegen Zwart-Wit uit Breda op het programma voor de dames van MHC Sint-Oedenrode. De voorbereiding van deze wedstrijd begon eigenlijk zaterdag avond al. Sponsor Fred van de Laar had alle dames samen met heren 1 uitgenodigd voor een gezellig avondje ijshockey in Eindhoven.

Na een spannende wedstrijd zag het gezelschap Eindhoven Kemphanen winnen en kregen de dames zin om dit zondag eens na te doen tegen Zwart-Wit. Vol vertrouwen gingen ze richting Breda en begonnen sterk aan de wedstrijd. Na een paar goede kansen aan beide kanten was het Hilde Sijbers die de score opende uit een strafcorner: 1-0 voor Rooi. De dames bleven rustig maar fel hockeyen en waren met goede combinaties duidelijk de beste ploeg . Dit zorgde na ruim 20 minuten voor een 2-0 voorsprong via Iris van de Loo.

Niet veel later was het opnieuw Hilde Sijbers die een strafcorner tot doelpunt promoveerde. Met deze verdiende 3-0 voorsprong gingen de dames de rust in. Na rust was er niet veel meer over van het goede hockey dat Rooi voor rust liet zien. Zwart-Wit kon steeds meer hun eigen spel spelen en kregen veel kansen en strafcorners waarvan er inmiddels al twee in zaten en de stand dus 3-2 voor Rooi was. De Rooise dames probeerden het spel van de eerste helft weer op te pakken, maar slaagden hier niet in. Wederom leidde een strafcorner van Zwart-Wit tot een doelpunt en was de stand gelijk: 3-3. Dit zorgde voor een zenuwslopend einde van de wedstrijd waarin keepster Michelle Beerens met een aantal goede reddingen erger voorkwam. Met een 3-3 eindstand hebben de dames één punt mee genomen naar Rooi. Ondanks dit punt heerste er na de wedstrijd vooral teleurstelling bij de dames, maar ook vastberadenheid om de laatste vier wedstrijden voor de winterstop te laten zien wat ze waard zijn en de daarbij behorende punten te pakken!