32e Klompentoernooi Dai Ippo

Op zaterdag en zondag organiseerde Budovereniging Dai Ippo hun jaarlijkse Klompentoernooi. Met ruim 630 deelnemers had de organisatie een mooi aantal deelnemers bij elkaar kunnen krijgen. Uit geheel Nederland wist men de weg naar de sporthal in Schijndel te vinden. Dit omdat men weet dat er bij Dai Ippo altijd een kwalitatief goed deelnemersveld aanwezig is. Jammer was het wel dat er vele toppers naar België gingen voor de Flanders Cup.

Op zaterdag was het de beurt aan de aan alle categorieën boven de 12 jaar. In dit grote geweld wisten toch 4 judoka’s van Dai Ippo in de prijzen te komen. Voor zowel Ryan Lo-A-Njoe als voor Jasper van de Oetelaar was er plaats op de hoogste trede van het podium. Beide judoka’s wisten met goed doordacht judo hun tegenstanders klein te krijgen. Ryan had in zijn finale de Golden Score nodig en zelfs dit bracht nog geen winnaar. Toen was het aan de 3 scheidsrechters om de winnaar aan te wijzen.

Unaniem werd Ryan als winnaar aangewezen. Voor Jasper was het ook een pittige finale die hij met een yugo in zijn voordeel wist te beslissen. Nick van Schijndel kon in zijn 2e partij geen grip krijgen op zijn tegenstander. Hij verloor en moest via de herkansing kijken hoe ver hij nog kon komen. Gelukkig ging hem dit goed af. In de strijd om de 2e plaats kreeg hij zijn tegenstander in een Sankaku- houdgreep. Hij maakte nog een geintje tijdens deze houdgreep maar haalde toch maar mooi een 2e plaats binnen. Martijn van Dalen bleef maar last houden van zijn duim en dat maakte het lastig voor hem om zijn tegenstander vast te pakken. Ondanks deze beperking wist Martijn met zijn wedstrijdervaring een verdienstelijke 3e plaats in de wacht te slepen.

Op zondag kwam de jeugd onder de 12 jaar de mat op. Dewy Lo-A-Njoe blijft een gewichtsklasse hoger draaien en dat ging haar zeer goed af. Zij wist al haar wedstrijden met ippon te winnen en werd overduidelijk kampioen. Ook voor Gijs Packbiers was er een 1e plaats weggelegd. Maar bij Gijs liep het allemaal niet zo vlotjes, als je dan zag dat hij toch met goed bekeken judo 1e werd, zegt dit echt wel wat over zijn kwaliteiten. De jongere broer en zus van Gijs traden in de voetsporen van hun grotere broer. Sam gaat de strijd aan met verschillende jongens. Zij vergisten zich in deze kleine pittige tante. Met zeer aanvallend judo wist zij een mooie 2e plaats te behalen. Broer Teun had net even van te voren in de strijd om de 2e plaats nog wel zijn meerdere moeten erkennen en werd dus 3e. Hij had de lange weg naar deze 3e plaats wel weten te bewandelen met 3 spetterende ippons die een kampioen niet zouden misstaan. Jammer dat Teun nog niet altijd even constant presteert maar dat hij kan judoën als een waar kampioen. Twee judoka’s die wel opvielen met mooi judo maar niet in de prijzen vielen waren Jim van de Ven en Quint Rovers. Zij wisten wel verschillende partijen te winnen maar kwamen helaas niet op het podium. De 15 ander judoka’s van Dai Ippo kwamen in dit geweld deze keer nog tekort. Volgende keer beter zullen we maar zegge