Derby tegen Nijnsel eindigt in een 4-1 overwinning voor Boskant

Roois nieuws Sport
Boskant was duidelijk de meest trefzekere ploeg in de derby tegen Nijnsel. De bezoekers scoorden slechts één maal. Boskant wist vier keer het net te vinden zodat de punten in Boskant bleven.

Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren aanwezig. Het was weer eens ouderwets druk op het sportpark van Boskant, het weer was prima en de inzet van de acteurs binnen de lijnen maakten er een leuke wedstrijd van. Zeker voor de thuisclub, want na 90 minuten noteerde het scorebord een 4-1 eindstand. Enigszins geflatteerd, want gezien het aantal kansen had Nijnsel minimaal enkele doelpunten meer “moeten” scoren. De 1e mogelijkheid was voor Nijnsel. Na een goede pass verscheen Nick Dortmans in de 14e minuut vrij voor Boskant doelman Erwin Brouwers, die echter prima redde. Hij zou dat deze middag nog een aantal keren herhalen! Boskant kwam in de 17e minuut aan de leiding toen Pieter vd Warenburg de bal uit een voorzet van Edo Brans feilloos en onhoudbaar voor Nijnsel doelman Patrick van Osch, in de bovenhoek kopte. Amper 2 minuten later kreeg Nijnsel een nieuwe opdoffer. Na een pass van Edo op Ron van Uden, knalde laatstgenoemde de bal droog langs doelman van Osch: 2-0. Veel inzet verder die eerste helft, weinig goede mogelijkheden. Na rust ging Nijnsel met nog meer inzet, en bij tijden ook goed aanvallend voetbal, op zoek naar de gelijkmaker. Nick van Zutphen kreeg in de 51e minuut een goede mogelijkheid, maar lang treuzelen gaf de Boskant verdediging de mogelijkheid om de bal weg te werken. Zes minuten later redde Erwin uitstekend, nadat Paul vd Rijt uit een slechte uittrap van diezelfde Erwin een goede scoringsmogelijkheid kreeg. Boskant was effectiever.

Amper 2 minuten later, in de 59e minuut stond de 3-0 op het scorebord toen Jan Wouters fraai afrondde na een pass van Edo. Zo gemakkelijk kan het gaan. Nijnsel ging echter niet bij de pakken neerzitten en kwam in de 62e minuut een beetje dichterbij. Een vrije trap belandde in eerste instantie via het hoofd van Nick Dortmans op de lat. Bas Verbakel wist de rebound uiteindelijk toch te verzilveren: 3-1. In de 81e minuut was Nijnsel heel erg dicht bij de aansluitingstreffer. Op miraculeuze wijze verdween een inzet van Nick Dortmans via het been van Erwin over de lat. Boskant reageerde meteen. Een counter belandde via een aantal goede passes de vrijstaande Maikel Merks die beheerst afrondde: 4-1. Het was typerend voor de wedstrijd dat de goede kans, die Koen Berkvens even later kreeg, door hem snoeihard werd overgeschoten. Nijnsel blijft door deze nederlaag laatste in de rangschikking, Boskant schuift op naar de 4e plaats.

Aanstaande zondag speelt Boskant opnieuw een thuiswedstrijd. Het krijgt dan ELI op bezoek dat afgelopen zondag met liefst 2-7 klop kreeg van EVVC en ongetwijfeld uit is op eerherstel!

Uitslagen senioren
Boskant 1-Nijnsel 1 4-1, Boskant 2-SSS’18 2 1-5, Irene 2-Boskant 3 2-3, Boskant 4-Blauw Geel 11 3-0, Rhode 10-Boskant 5 3-3, Boskant 6-Boxtel 10 4-1 (vriendsch.), Boskant Da1-Erp Da2 1-3.

Programma zondag 6 november
Boskant 1-ELI 1 14.30 u., Boskant 2-Volharding 3 11.00 u., Nijnsel 4-Boskant 3 12.00 u., Boskant 4-UDI 10 12.00 u., UDI 14-Boskant 5 10.00 u., Irene 5-Boskant 6 10.00 u., Boskant Da1-Odilliapeel Da2 120.00 u.

V.V. Boskant jeugd

Uitslagen jeugd
Nijnsel A1-Boskant A1 0-3; Boskant B1–Margriet B4 2-1; Schijndel D4-Boskant D2 6-0; Boskant E2–Rhode E2 0–4.