Lopen voor een persoonlijk en gemeenschappelijk doel

Roois nieuws Human Interest
Ongeveer een jaar geleden kwamen Frank van den Brand en Tjelka Blok – Raaijmakers voor het eerst in het nieuws. Binnen een mum van tijd stonden ze bekend als het duo dat, ten gunste van KiKa, mee zou gaan doen aan de marathon van New York. Honderden trainingsuren en tientallen goed doel acties later zijn ze bekende Rooienaren. Hun inzet heeft zeker geloond. Burgers en bedrijven hadden sympathie voor de plannen en samen brachten ze 15.000 euro in het laatje. Een geweldig bedrag. Tjelka en Frank zijn trots en staan aan de vooravond van 42 km en 195 m in de ‘Big Apple’. Ieder met een eigen begeestering en ieder met een persoonlijk doel.

Hoe is het jaar verlopen?
Tjelka: “Met het hardlopen heb ik nooit problemen gehad. Dat is eigenlijk altijd goed gegaan. Op een gegeven moment kwam ik in een bepaalde flow. Natuurlijk moest ik me er wel ooit toe zetten om te gaan trainen, maar tot nu toe ben ik altijd gegaan. Ik keek wel wat op tegen het commerciële gedeelte. We moesten natuurlijk ook nog geld ophalen. Dat vond ik best lastig. Daarnaast heeft het alles bij elkaar best een impact gehad op mijn gezin. Ik heb er veel tijd in moeten stoppen. Mede dankzij mijn man Marcel heb ik het gered. Hij heeft nooit gemopperd. Dat vind ik echt knap! Hoewel ik weet waarvoor ik het nu doe, zal het straks wel rust geven als ik klaar ben.”

Frank: “Ik heb door het jaar heen alleen maar meer energie gekregen. Allereerst heb ik me enorm verdiept in KiKa. Wie zijn ze? Waar staan ze voor? Daarnaast ben ik constant bezig geweest met het verzinnen van acties om geld op te halen. Omdat ik veel mensen ken lukte dat ook goed met sponsoren. En wat het lopen betreft… Zonder arrogant te willen klinken. Ik kan ook zonder te trainen een marathon lopen, maar dan is de tijd niet best. Altijd wil ik de strijd met mezelf aangaan, dus dat doe ik ook deze keer. Al met al heb ik ontzettend van het jaar genoten. Ik heb veel leuke mensen ontmoet en de passie voor KiKa werkte aanstekelijk.”

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week