Afbeelding

De Politiek Dichterbij

Roois nieuws Politiek Meierijstad
De redactie wil het plaatselijke en regionale nieuws op een open, uitnodigende en vriendelijke wijze onder uw aandacht brengen. De plaatselijke politici mogen daarbij niet ontbreken. Ons valt op dat de Rooise burger weinig of niets van het Rooise raads- of commissielid weet.

DeMooiRooiKrant geeft in de maandelijkse rubriek “De politiek dichterbij” het woord aan de persoon achter het raads- en commissielid. De interviews worden afgenomen op het voor hem of haar mooiste plekje in Sint-Oedenrode. Wij streven naar een open en aangenaam gesprek waarbij op de persoon wordt ingezoomd en niet op politieke standpunten.

Deze keer in De Politiek Dichterbij:

Peter Verkuijlen

Waarom is dit uw favoriete plek?
“Ik ben hier vooral in mijn jeugd veel gekomen. Als kleine jongen ging ik hier vaak vissen. Het zag er toen echter heel anders uit. Het was destijds een klein wit strandje en de bomen waren natuurlijk nog niet zo volgroeit. Toen ik ouder werd ging ik er vaak zwemmen of varen met bootjes die er lagen. Ik heb er zelfs nog een keertje wat gevreeën op het strandje, haha! Er werden zo nu en dan feestjes gehouden. Dan kwam ‘de Fitsel’ vanaf de Veghelseweg bier brengen. Hij zette het neer en wij dronken het op! Ik heb prachtige herinneringen aan deze plek. Zo nu en dan loop ik er weer eens langs en dan denk ik daar aan terug.”

Is Peter Verkuijlen een echte Rooienaar?
“Nee, eigenlijk niet! Ik ben op mijn zesde in Nijnsel komen wonen. Samen met mijn ouders en broer en zussen woonde ik in Loosbroek. Mijn vader werkte bij Van Kaathoven op de kraan en moest altijd met de brommer op en neer. Toen hij een aantal keer was gevallen, besloten ze om dichterbij het werk te gaan wonen. Ik ben opgegroeid in het huis waar nu Rien Verhagen woont. Voor studie en werk heb ik nog een tijdje in Leeuwarden en Nijmegen gewoond, maar nu dus alweer jaren hier in Rooi.”

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week