Op de koffie bij ‘Jij & Ik training en advies’

Roois nieuws Op de koffie bij...
‘Trainen doe je met gevoel en verstand, humor en bezinning’ lees ik op de site van Jij & Ik Training en Advies. Dat lijkt mij een mooie benadering. Benieuwd wie een dergelijk motto naar buiten toe draagt, bel ik aan bij Daniëlle Coolen. Maar is dat niet…toch een bekend gezicht? “…van Odendael?” denk ik hardop. “Dat kan”, bevestigt Danielle. “Daar werk ik ook, als activiteitenbegeleidster.” Na nog even praten, komen we tot de conclusie dat we elkaar tijdens de kerstmarkt in Odendael al eerder gesproken hebben.

Inmiddels staat de koffie op tafel en keuvelen we gezellig verder. Danielle legt uit dat ze, zowel voor volwassenen als kinderen, trainingen en workshops geeft in sociale en communicatieve vaardigheden. Ze werkt al jaren in de zorg, maar wilde graag iets meer doen met haar pedagogische kennis. Haar trainingen geeft ze inderdaad met gevoel, verstand, humor en bezinning. “Jij staat met jouw vraag en/of probleem centraal. Daar wil Ik als trainer, jou mee helpen. Humor en creativiteit is hierbij erg belangrijk. Zo wordt leren en ontwikkelen leuk” ,aldus Daniëlle. De nadruk ligt op actief oefenen en experimenteren in een veilige leeromgeving. Ze vindt het een uitdaging om mensen te stimuleren een stap verder te zetten in hun ontwikkeling.

Daniëlle geeft trainingen aan particulieren, maar ook aan bedrijven en instellingen. Er zijn ook workshops, zoals feedback geven, waarin je duidelijke handvaten krijgt om je hier verder in te ontwikkelen. Daarnaast kan Daniëlle een training of teambuildingsdag op maat ontwerpen, die past bij de doelgroep en de vraag. “Voor kinderdagverblijven heb ik een training ‘effectief communiceren met ouders’ ontworpen. Die cursus is inmiddels opgenomen in de opleidingslijst van de stichting BKK (Bureau Kwaliteit Kinderopvang). De stichting BKK vergoedt opleidingen voor kinderdagverblijven. Het enige wat het kinderdagverblijf hoeft te doen, is een opleidingsplan te schrijven. In ruil hiervoor krijgen ze budget dat ze kunnen besteden aan één van de geboden opleidingen.”

Heb je het gevoel dat je het moeilijk vindt om je mening te geven, vraag je jezelf af waarom je nu nooit eens ‘nee’ zegt, of wil je iets bespreken maar weet je niet op welke manier? Dan ben je bij Jij & Ik Training & Advies aan het goede adres. Beduusd neem ik afscheid. Ook ik heb mijn valkuilen. “En wie niet, vraag ik me af….”

Kijk voor meer informatie op: www.jijeniktraining.com .