Gemeenteberichten week 43

Roois nieuws Gemeentenieuws
Vooraankondiging bestemmingsplan Ollandseweg 117 e.o.

Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken op grond van artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn om een bestemmingsplan op te stellen voor de oprichting van 3 woningen nabij Ollandseweg 117 alsmede het omzetten van de agrarische bedrijfsbestemming van de locatie Ollandseweg 117 naar de bestemming “Wonen”.
Tegen het voornemen om het voornoemde bestemmingsplan voor te bereiden en in procedure te brengen kunt u geen zienswijzen indienen en wordt er over dit voornemen geen advies gevraagd aan een onafhankelijke instantie. Ook worden er geen stukken ter inzage gelegd.

Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan met alle daarbij behorende stukken zal wel in het kader van de procedure zoals beschreven in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ter inzage worden gelegd. Vanaf dat moment kan iedereen (naar eigen keuze) mondeling en/of schriftelijk zienswijzen bij de gemeenteraad indienen.

De start van deze procedure zal via de gebruikelijke wijze bekend worden gemaakt in Midden-Brabant en DeMooiRooiKrant, de Staatscourant en via de gemeentelijke website en op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Als u nog vragen heeft over dit voornemen, dan kunt u contact opnemen met de heer J. den Otter via telefoonnummer 0413-481911.

Team Ruimtelijke Ordening

--------------------------------------------------------------------------------------------

Meldingen

Gevonden en Verloren Voorwerpen

Gevonden voorwerpen
- Kentekenplaat van personen auto

Verloren voorwerpen
- Gehoortoestel links Widex Passion
- Portemonnee met inhoud, zwart met witte letters
- Geel/gouden gourmette armband

Voor gevonden/verloren sleutels kunt u binnenlopen gedurende onze openingstijden.

Team Klant Contact Centrum 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Evenementen

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Verleende verklaring van geen bezwaar
- Van de Ollandse Lange Afstand Tippelaars voor het organiseren van een wandtocht op 20 november 2011 in de omgeving van de Vresselse Hut te Nijnsel.

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs,

--------------------------------------------------------------------------------------------

Subsidies bijzondere culturele evenementen in gemeente Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode heeft een enthousiast en bloeiend cultureel verenigingsleven. De gemeente wil stimuleren om activiteiten te ontwikkelen die nieuw zijn in de gemeente en daardoor een uitstralend effect en inspirerende voorbeeldfunctie hebben op het culturele leven in Sint-Oedenrode. De subsidieregeling “Bijzondere culturele evenementen” is bedoeld voor deze bijzondere, vernieuwende en nieuwe initiatieven op het gebied van de amateuristische kunstbeoefening.

Aanvragen voor activiteiten van januari t/m juni 2012
Er zijn per jaar een tweetal verdeelrondes ingesteld. Dit betekent dat voor culturele activiteiten die plaatsvinden in de periode januari t/m juni 2012 vóór 1 november 2011 een subsidieverzoek ingediend moet zijn met daarin een beschrijving van de activiteit en een begroting. De subsidieregeling bijzondere culturele evenementen kunt u opvragen bij mw. L. de Vos, tel. 0413-481911. De regeling staat ook op de website van de gemeente Sint-Oedenrode (www.sint-oedenrode.nl ).

Team Economie, Vrijetijd en Onderwijs

--------------------------------------------------------------------------------------------

Leerplichtambtenaren beëdigd

Jacqlin van Beers, Susan Galema, Okke Kousemaker, Wendy Schellekens en Deth van Wanrooij zijn op 17 oktober door de burgemeesters van Oss en Cuijk beëdigd als leerplichtambtenaar. Deze leerplichtambtenaren zien in de regio Brabant Noordoost toe op naleving van de leerplichtwet door ouders, kinderen en scholen.

Leerplichtwet
Kinderen hebben recht op onderwijs. Zij moeten in staat worden gesteld om een opleiding af te ronden, die past bij hun interesses en mogelijkheden. Wordt de leerplichtwet niet nageleefd? Dan treedt de leerplichtambtenaar op. In veel gevallen is een gesprek voldoende om het verzuim te stoppen. Wanneer het verzuim niet stopt kan de leerplichtambtenaar in het uiterste geval een proces verbaal opmaken.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Verzoek tot vaststelling hogere waarde(n) ingevolge Wet geluidhinder Liempdseweg 24/24a

Het verzoek, de ontwerp-beschikking en andere terzake zijnde stukken liggen van 27 oktober 2011 tot en met 7 december 2011 ter inzage op het Publieksplein van het gemeentehuis. Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur. Op verzoek kunnen de stukken gedurende bovengenoemde periode tevens worden ingezien buiten de bovengenoemde uren. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde
Tijdens de periode van terinzagelegging is het voor belanghebbenden mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te dienen ten aanzien van het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA Sint-Oedenrode. Tevens is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u contact opnemen met de heer J. den Otter via telefoonnummer 0413-481911.

Team Ruimtelijke Ordening 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Huisvuil

Inzameling oud papier

Zaterdag 29 oktober
- Oudervereniging Nijnsel; container op de parkeerplaats tegenover de St.Antonius van Paduaschool aan de Jasmijnstraat 11a, van 08.30 tot 12.00 uur
- Wijkvereniging Kinderbos; oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos tussen 09.00 en 12.00 uur

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag.

Huis aan huis kledinginzameling

Op dinsdag 1 november (postcodegebied 5491) en donderdag 3 november (postcodegebied 5492) zamelt het Leger des Heils ReShare in de bebouwde kommen van de gemeente Sint-Oedenrode huis-aan-huis kleding in. Daarom ontvangt elk adres binnen de bebouwde kom binnenkort een speciale envelop met daarin een kledingzak. Hebt u een JA/NEE sticker of een NEE/NEE sticker op uw brievenbus èn u woont in de bebouwde kom dan ontvangt u geen kledingzak. Wilt u wel meedoen aan de huis aan huis inzameling dan kunt u in het gemeentehuis tijdens de openingstijden een kledingzak afhalen. De zak kan worden gevuld met bruikbare kleding en schoenen en op bovengenoemde dagen aan de weg worden gezet. Let u hierbij op de genoemde postcodegebieden! De vrachtwagens van het Leger des Heils ReShare (herkenbaar aan het logo) halen de zakken die dag vanaf 08.00 uur op.

Meldpunt zwerfafval

Ons motto is: “Schoon houdt schoon en vuil trekt vuil aan”.
Ziet u afval in de openbare ruimte liggen?
Bel of mail naar de gemeente en het afval wordt opgeruimd.
Telefoonnummer: 0413-481376 of e-mailadres: info@sint-oedenrode.nl  

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs,

---------------------------------------------------------------------------------------------

Vrijliggend fietspad Veghelseweg

Langs de Veghelseweg komt tussen de Postdijk en de Koeveringsedijk een vrijliggend fietspad te liggen. Het tweezijdig te berijden fietspad wordt onderdeel van het regionaal fietsnetwerk. Het fietspad komt te liggen tussen de parallelweg en de sloot langs de A50. Met de aanleg van dit fietspad wordt het gemotoriseerd verkeer gescheiden van het fietsverkeer. Daardoor neemt de veiligheid voor schoolgaande fietsers toe.

De plannen voor de aanleg van dit fietspad liggen vanaf donderdag 27 oktober gedurende twee weken ter inzage tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Iedereen kan in die periode inzage krijgen op het voorgenomen plan.

Team Infrastructuur en Groen

--------------------------------------------------------------------------------------------

Verbranden van snoeihout

Het college van burgemeester en wethouders heeft bepaald dat gedurende de maand november in het buitengebied snoeihout mag worden verbrand. Op de zondagen in deze periode mag niet gestookt worden.

Algemene ontheffing
Het college heeft voor de genoemde stookperiode een algemene ontheffing vastgesteld. Deze ontheffing ligt ter inza¬ge op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur in het gemeentehuis aan het Burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode.

Geen individuele ontheffing nodig
In november is het dus mogelijk om snoeihout te verbranden, zonder dat u eerst naar het gemeentehuis moet voor een ontheffing. Dit betekent ook dat er geen legeskosten verschuldigd zijn.

U hoeft het stoken niet van tevoren te melden bij de brandweer, politie of gemeente.
Voor het verbranden van snoeihout in de stookmaand gelden de voorwaarden zoals die verbonden zijn aan de algemene ontheffing. Op de naleving van deze voorwaarden zal worden gecontroleerd door gemeente en politie.

Voorwaarden bij het verbranden van snoeihout
1. De ontheffing is geldig voor de periode november 2011.
2. Stoken mag alleen buiten de bebouwde kom; indien het stookadres binnen de bebouwde kom ligt is deze ontheffing niet geldig.
3. Er dient voortdurend toezicht te worden gehouden door een of meer meerderjarige personen; deze personen mogen de verbrandingsplaats niet eerder verlaten dan nadat het vuur is gedoofd.
4. Het is niet toegestaan snoeihout te verbranden op zon- en algemene feestdagen die vallen in de genoemde periode.
5. Het vuur mag pas worden aangestookt ná 08.00 uur en moet geheel gedoofd zijn vóór 17.00 uur.
6. Er moet een afstand van meer dan 30 meter van een gebouw en van een opstapeling van oogstproducten worden aangehouden en van tenminste 100 meter van bos of heidegrond.
7. Voor het aansteken van het vuur mag geen gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen als (oude) autobanden, (stook)olie en dergelijke.
8. Het vuur moet zodanig worden aangelegd dat er geen gevaar en/of hinder kan ontstaan voor de omgeving.
9. Er mag uitsluitend droog snoeihout worden verbrand.
10. Het snoeihout mag uitsluitend in kleine hoeveelheden worden verbrand, de omvang van de brandstapel mag maximaal 3 m³ bedragen.
11.Eventuele nadere aanwijzingen van de toezichthoudende ambtenaar en/of politie dienen stipt te worden opgevolgd.

Team Bouwen en Milieu

----------------------------------------------------------------------------------------------

Standplaatsen

Bekendmaking verleende vergunningen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Verleende standplaatsvergunningen
- Aan Albers Vleezerij voor het innemen van een standplaats op onze weekmarkt te Sint-Oedenrode op vrijdagochtend van 08.30 uur tot 12.00 uur voor het verkopen van vlees- en vleesproducten.
- Aan de heer T. Nguyen voor het innemen van een standplaats op de Markt te Sint-Oedenrode op dinsdag, woensdag en zaterdag van 10.30 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 13.00 uur tot 18.00 uur op de Markt te Sint-Oedenrode.

Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs

---------------------------------------------------------------------------------------------

Agenda

Openbare raadsvergadering

De gemeenteraad van Sint-Oedenrode vergadert op donderdag 3 november a.s. De vergadering begint om 19.00 uur. Op de voorlopige agenda voor deze openbare vergadering komt het volgende onderwerp voor:
- vaststelling van de gemeentebegroting 2012 en de meerjarenbegroting 2013-2015

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht dient dit ten minste 48 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier. Dit kan telefonisch (tel. 0413-481911) of per e-mail (griffie@sint-oedenrode.nl ).
De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage in het publieksplein van het gemeentehuis. U kunt daar terecht op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.
De stukken zijn ook in te zien via www.sint-oedenrode.nl  

Griffie

---------------------------------------------------------------------------------------------

Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project.)

Binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning
Adres                                          Ingekomen    Omschrijving
Damianenweg 3                           17-10-2011  Kappen vleugelnoot
Ollandseweg 172-172a                17-10-2011 Aanvraag huisvestingsvergunning
Dommelrodelaan 6                       17-10-2011 Bouw dubbele dakkapel (dakopbouw)
Waterhoef 2                                 18-10-2011 Herbouw boerderij (gewijzigde aanvraag)
Vresselseweg 71a                         20-10-2011 Slopen dak woonhuis en dak schuur
De bekendmaking van binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning is uitsluitend ter kennisgeving.


Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres                                                  Besluit
                                                            verzonden    Omschrijving
Sloef 19                                               18-10-2011 Kappen van 6 esdoorns, onder voorwaarde van herplant
Lieshoutseweg 14a 
                                                            18-10-2011 Het bouwen van een carport en het wijzigen van een kozijn in garage
Tartwijck thv huisnummers 60-88         19-10-2011 Kappen van 6 lijsterbessen, onder voorwaarde van herplant
Coeveringslaan thv huisnummers 30-63 19-10-2011 Kappen van 6 berken, onder voorwaarde van herplant
Meerkoet thv huisnummers 39-41         19-10-2011 Kappen van 5 platanen, onder voorwaarde van herplant
Stompersstraat thv huisnummers 10-49 19-10-2011 Kappen van 6 haagbeuken, onder voorwaarde van herplant
Lieshoutseweg 59                                 19-10-2011 Slopen diverse stallen en intrekken gehele omgevingsvergunning voor de activiteit milieu
Oranje-Nassaulaan 108                        20-10-2011 Vestigen kapsalon aan huis
Achterstesteeg 1                                   21-10-2011 Gedeeltelijk intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit milieu
Hoogstraat 32 a 
                                                             21-10-2011 Bouwen agrarische bedrijfswoning met vrijstaande garage
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende bouwvergunningen
Adres                                  Besluit verzonden Omschrijving
Boskantseweg 68                20-10-2011         Afdichten gevel na gedeeltelijke sloop
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende milieuvergunning
Adres                          Omschrijving
Sonse Heideweg 9       P.C.M. van Acht, Sonse Heideweg 9 te Sint-Oedenrode om een revisievergunning ingevolge de Wet milieubeheer i.v.m. het veranderen en in werking hebben van een agrarisch bedrijf met pluimvee. (Het definitieve besluit is gewijzigd t.o.v. het ontwerp)
Hierop is procedure 3 van toepassing (zie procedurekader). De stukken liggen met ingang van donderdag 27 oktober 2011 ter inzage. 

------------------------------------------------------------------------------------------