Rhode wint en bekert verder

Eerste knock-out ronde beker: Venhorst 1 – Rhode 1: 2 – 3. Na alle poulewedstrijden in de eerste bekerronde gewonnen te hebben, moest Rhode naar Venhorst voor de volgende bekerwedstrijd. Venhorst speelt in de 4e klasse en draait daar op dit moment mee bovenin. Door een sterke eerste helft bekert Rhode een ronde verder.

Rhode startte sterk en wist al na vijf minuten te scoren. Een diepe bal vanuit de verdediging kwam op de rechterflank bij Daan van Dinten terecht, die een voorzet gaf op Joep van de Mortel, die de bal goed bij de 2e paal inkopte.
Het was een fikse tegenvaller dat Marcel van de Burgt na zeven minuten het veld moest verlaten. Hij wilde een te korte terugspeelbal van een van de verdedigers herstellen, waardoor hij de doorgebroken spits raakte en een rode kaart kreeg.
In de 15e minuut scoorde Rhode wederom. Een crosspass van een van onze centrumverdedigers (die daar vooral voor de rust veel succes mee hadden) viel achter de verdediging bij Daan. Hij gaf een voorzet vanaf links, waar Tim Stewart bij de 2e paal hoog in het dak van het doel schoot en voor de 0-2 zorgde.

Rhode bleef de bovenliggende partij. In de 35e minuut gaf Bas van Kuringen een voorzet die bijna het doel inging. De keeper moest zich volledig strekken om de bal uit zijn doel te weren, de vallende bal was een intikkertje voor Daan van Dinten; 0 – 3 .
In de 42e minuut kwam pas het eerste gevaar van Venhorst, doordat de spits een schot loste die de lat scheerde.
Rhode was in de 2e helft slordiger en nonchalanter, wat Venhorst de kracht gaf om aan te zetten. In de 60e minuut kwam de 1 – 3 op het scorebord, doordat een uitgooi verkeerd terecht kwam en goed benut werd door Luuk van de Boogaard.
Rhode kon niet meer het spel van de eerste helft niet meer opbrengen en gaf uiteindelijk een volgend tegendoelpunt weg. Er viel een lange bal tussen verdediging en keeper, waar Teun van de Putten wel raad mee wist; 2-3. Uiteindelijk hield Rhode toch eenvoudig stand. Vanwege een sterk gespeelde eerste helft een terechte overwinning voor Rhode, waardoor zij weer een ronde verder zijn in de bekercompetitie.

Programma
Rhode-Erp, 14.30 u; Rhode 2-Blauw Geel 2, 11 u; VOW 2-Rhode 3, 11:30 u; Rhode 4-Nijnsel 4, 10 u; UDI 11-Rhode 6, 10 u; Rhode 7-Eli 4, 10 u; Rhode 8-DVG 6, 10 u; Handel 4-Rhode 9, 10:30 u; Rhode 10-Boskant 5, ; RKPVV-Veteranen, 16:30 u.

Uitslagen
Venhorst-Rhode, 2-3; FC Uden 3-Rhode 6, 2-2; Blauw Geel 14-Rhode 7, 0-1; Rhode 8-Heeswijk 5, 8-4; Nijnsel-Veteranen, 1-5.