Afbeelding

Dubbel programma voor Stef en Jur van Lierop

Roois nieuws Sport
Afgelopen zaterdag stonden ze aan de start in Breda. Jur was redelijk goed weg en ging als 8e het veld in. (16 deelnemers) Na bijna een ronde had Jur aansluiting gevonden bij de kop van de wedstrijd. Hij lag lang op een 4e plek maar na een stuurfoutje viel hij en moest de jonge coureur daarna de achtervolging inzetten. Jur werd uiteindelijk zesde.

Zij broertje Stef zat het niet mee in Breda. De loting zette hem op de achterste rij. Hij moest daarom flink inhouden bij de start, omdat ze voor hem niet snel weg waren en ging pas als 32e het veld in. (34 deelnemers) Inhalen was bijna onmogelijk op het smalle parcours, maar het lukte Stef wel.
Stef heeft nog even 18e gelegen maar finishte uiteindelijk als 21e.

Een dag later verliep het een stuk beter voor de gebroeders. Jur’s start was heel erg goed.
Hij ging dit maal als 2e het veld in van de 22 deelnemers(sters). Na een mooie ontsnapping was hij op en kwam als 4e over de streep. Een hele knappe prestatie op een snel technisch parcours.

Stef had weer geen geluk met de loting, maar ditmaal kwam hij toch goed weg. Hij streed met nog 5 andere renners voor de 15e plek. (34 deelnemers) In de laatste ronde wist Stef met nog 2 andere een gat de slaan en streed hij voor de 14e plaats. Sprinten is niet Stef zijn ding, maar hij ging er wel voor en kwam uiteindelijk een wiellengte tekort. Stef werd dus keurig 16e! Volgende week staan ze aan de start in het dorpje Zeeland.