Afbeelding

Slow Samba cursus voor ouderen

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Swingende dans en beweging voor senioren
Als je de muziek hoort, kom je vanzelf in beweging. Dat heeft de KBO ervaren tijdens de zomerworkshop van dit jaar, toen heel wat dames in Sint-Oedenrode met veel enthousiasme mee deden met de Slow Samba. Elke les is dan ook een vrolijk feestje op zich.
Dans heerlijk mee op de ritme van de muziek. De basispassen van zijn zo eenvoudig, dat het helemaal niet moeilijk is om ze aan te leren. Er wordt gebruik gemaakt van de ritmes van de ‘latijnse dansen’ Salsa, Cha Cha, Merengue, Tango, enz, in combinatie met opzwepende hedendaagse muziek.
Het mooie is dat je de oefeningen zo moeilijk en zwaar maakt als je zelf wilt. Aan deze Slow-Samba-les zijn helaas wel enkele voorwaarden verbonden: je moet houden van dansen, plezier maken, genieten en werken aan uw conditie! Verder is het voordeel van dat men geen partner nodig heeft en dat alle dansjes individueel worden uitgevoerd. Een leuk effect is ook nog dat je vanzelf den nodige calorieën kwijt raakt. Dus afvallen en plezier maken gecombineerd in één. Wie zegt dat Slow Samba niet geschikt is voor senioren omwille het conditionele karakter van de oefeningen, heeft het mis, je houdt immers zelf controle over je lijf.

De lessen worden gehouden: op maandagochtend in de Activiteitenruimte, Odendael, begane grond achter de grote zaal. Aanvang op maandagochtend wekelijks vanaf 14 november tot 19 december 2011 (6 weken) , om 11.05 uur, afsluiting: 12.05 uur, Aantal deelnemers: minimum 8 pers. / max 20 personen. De kosten bedragen: voor totaal 6 keer: € 21,-
De cursus die wordt georganiseerd door de KBO en door Welzijn/Salus is bestemd voor alle senioren vanaf 55 jaar en ouder; KBO-leden, zowel als niet KBO-leden. Deelname is onder uw eigen verantwoordelijkheid. Betaling van het cursusbedrag contant, met gepast geld aan de zaal. Deelname wordt bepaald door de aanmeldingsvolgorde.

Aanmelding voor cursus
Opgave bij contactpersonen: Diny Kuijpers, WelzijnSalus, ? 473504 of email d.kuijpers@welzijnsalus.nl  
Marcel Janse, KBO, ? 474985 of email marcel.janse@kpnmail.nl  ;
Of per opgave-formulier, die liggen bij de Bibliotheek, Odendael of Mariendael en doe deze dan in de KBO-postbus achter de Receptie van Odendael. Aanmelding aan de zaal is ook nog mogelijk.