Afbeelding

Harmonie Nijnsel doet mee aan Jumbocup in Zijtaart

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Op zaterdag 5 en zondag 6 november zal in Zijtaart het jaarlijkse Jumbo Muziekfestival voor slagwerkgroepen, fanfares en harmonieën plaatsvinden. Acht slagwerkgroepen en twaalf orkesten zullen dit jaar hun muzikale prestaties laten horen tijdens dit festival, georganiseerd door de commissie uit de aangesloten muziekverenigingen. Ook Hamonie Nijnsel doet mee aan de wedstrijd.

Dit jaar vindt het Kringfestival voor de 27ste keer plaats in Het Klooster te Zijtaart. De inzet van het weekend is de JumboCup, de wisselbeker voor de best spelende slagwerkgroep en het fanfare of harmonieorkest, maar het plezier in muziek, zowel voor de deelnemers als voor het publiek, staat voorop. Alle muziekgeledingen krijgen 25 minuten de gelegenheid om zich te presenteren voor publiek en jury. De deelnemers spelen 2 onderdelen: onderdeel 1 bevat een muziekwerk uit het ‘Groot- of Klein Repertorium’, en dit werk wordt uitgebreid beoordeeld met het ‘tienrubrieken’- puntensysteem. De werken uit onderdeel 2 worden gezamenlijk beoordeeld. Het gemiddelde van de twee onderdelen vormt de uitslag van de deelnemers.
Zowel de categorie slagwerkgroepen als de categorie orkesten zijn in 3 nivo groepen
Hopelijk zullen vele Nijnselse en Rooise supporters zaterdag 5 november aanwezig zijn om de slagwerkgroep te beluisteren om 15.00 uur en het harmonie orkest zondag om 15.45 uur in de Het Klooster te Zijtaart. De toegang is gratis.