Zwemmen voor Unicef tijdens 36e Zwem4daagse

Roois nieuws Sport
Op maandag 24 oktober start in zwembad De Neul voor de 36ste keer de Nationale Zwem4daagse. Zo’n 400 verenigingen en zwembaden in Nederland zwemmen ieder jaar voor het goede doel. Ook dit jaar zal door de deelnemers worden gezwommen voor Unicef.

Iedere deelnemer kan zich door familie en vrienden laten sponsoren voor deze sportieve prestatie. Alle deelnemers leggen deze dagen nogal wat kilometers af en zo kan er op vrijdag een mooi bedrag naar Unicef worden overgemaakt!

Tijdens de vier avonden (maandag t/m donderdag) in de herfstvakantie zwemmen de bijna 250 deelnemers dagelijks 500 meter. Op vrijdagavond is er de mogelijkheid om een gemiste avond in te halen. Het doel van deze week is het bemachtigen van een Zwem4daagse-medaille. Een debutant ontvangt een bronzen medaille. Deelnemers die vaker meedoen ontvangen een zilveren of zelfs gouden medaille.

Naast het zwemmen wordt er op woensdag een waterpoloactiviteit georganiseerd in het instructiebad. De week wordt op vrijdagavond afgesloten met een GRATIS discozwemavond voor alle deelnemers (introducés €2) van 18.45 uur tot 20.15 uur.

Alle basisschoolleerlingen in Sint-Oedenrode ontvangen deze week een uitnodiging via school om deel te nemen. De Zwem4daagse is toegankelijk voor iedereen, jong en oud, met een zwemdiploma. Dagelijks kan er gestart worden van 18.00 uur tot 20.00 uur. Inschrijven kan tot en met zaterdag via internet (www.zw-argo.nl ) of maandag vanaf 17.30 uur in de hal van het zwembad. Deelname kost €5. Kijk ook op de internetpagina voor meer informatie.