Fototentoonstelling Ton Rovers in de bibliotheek

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Van 19 oktober t/m 12 november exposeert fotograaf Ton Rovers in de Bibliotheek De Meierij locatie Sint-Oedenrode. Het onderwerp van zijn fotoserie is Tunesië, waar hij begin van dit jaar geweest is. De tentoonstelling is vrijblijvend te bezichtigen tijdens openingsuren van de bibliotheek.

Ton Rovers, 56 jaar jong, is docent en supervisor aan Fontys Hogescholen in Eindhoven en fotograaf sinds 1975. Hij wilde al heel jong de wereld vangen in zijn handen. Ooit is hij begonnen met kleuren, krassen en kliederen. Eerst buiten de lijntjes, later erbinnen, maar nooit goed genoeg naar zijn zin. Het fototoestel bracht uitkomst. Oefenen, kijken en nog eens oefenen en kijken.

Beelden op papier
Beelden in zijn hoofd werden beelden op papier. Aanvankelijk via de geheimzinnige wereld van de donkere kamer; nu door middel van de eindeloze mogelijkheden van de digiwereld
Nog steeds wil hij de wereld vangen; schoonheid vooral, maar ook tijd, drama en verwondering. Een reis naar Tunesië in het voorjaar van 2011 gaf hem de mogelijkheid om al deze aspecten vorm te geven in een fotoreportage.
Deze fotoreportage van een land midden in een (creatieve en politieke) revolutie, balancerend tussen traditioneel en modern, verstikkend verstedelijkt, maar ook sprookjesachtig mooi. Dat hoopt Ton allemaal te tonen in zijn tentoonstelling.


Activiteit Fototentoonstelling Ton Rovers
Locatie Bibliotheek Sint-Oedenrode, Markt 30
Datum 19 oktober t/m 12 november 2011
Entree gratis
Openingstijden maandag en vrijdag 14.00 - 20.00 uur
dinsdag t/m donderdag 14.00 – 17.30 uur
zaterdag 10.00 – 13.00 uur