Afbeelding

MiK start met gitaarles online

Roois nieuws Kunst en Cultuur
MiK kunsteducatie is gestart met het aanbieden van gitaarles via internet. Hiermee is MiK de eerste in de regio die op deze manier een volwaardige online gitaarcursus aanbiedt. Wat heb je nodig? Een gitaar, een laptop of computer met webcam, dat is alles. Voor mensen die niet gebonden willen zijn aan lestijden en locaties, maar toch op een gedegen manier gitaar willen leren spelen.

De kosten bedragen € 37,50 euro per maand, je schrijft je in voor één jaar en dat kan op elk moment beginnen. Door persoonlijke contactmomenten, feedback, thuisopdrachten en betrokken, gekwalificeerde gitaardocenten, garandeert MiK je een jaarcursus van uitstekende kwaliteit.

MiK kunsteducatie richt zich met www.DigiMiK  vooral op de 12 jaar en ouderen. Deze nieuwe online muziekschool van MiK heeft nu nog alleen gitaarles in het pakket. In een later stadium volgen andere instrumenten. De voorbereiding heeft de nodige tijd gekost omdat MiK een echte, kwalitatief goede cursus wil aanbieden. Er zijn van MiK twee vakdocenten gitaar nauw betrokken; zij geven feedback op de thuisopdrachten. Cursisten hebben met deze docenten vijf persoonlijke contactmomenten om de voortgang te checken en monitoren. Daarnaast beheert Will Jonkers, zelf voormalig gitaardocent van MiK, het digitale platform www.DigiMik.nl .

Hoe werkt het concreet? Dat is heel eenvoudig. Als je je inschrijft voor gitaarles online ontvang je een inlognaam en code. Daarmee heb je een jaar lang toegang tot de lessen. De uitleg is duidelijk en overzichtelijk. Er zijn blokken van drie of vier lessen,die je elke keer afrondt met een opdracht en dan ga je weer door naar het volgende niveau. De docent controleert, geeft digitaal feedback en gedurende het jaar is er een aantal face tot face momenten. MiK kunsteducatie levert hiermee een volwaardige gitaarcursus voor mensen, die door wat voor omstandigheden dan ook, niet zo snel terecht komen bij een muziekschool.