Afbeelding

De Groot verlaat politiek

Roois nieuws Politiek Meierijstad
Jan de Groot, fractielid van de DGS, heeft donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering laten weten dat hij met onmiddellijke ingang ontslag neemt als raadslid en zich terugtrekt uit de actieve politiek.
De Groot, voorheen een onbekende in politiek Rooi, trad 19 maanden geleden toe tot de gemeenteraad en ontpopte zich daar al snel tot de ongekroonde koning van het debat over financiën. De manier waarop hij het beheer van het rammelende gemeentelijk huishoudboekje aan de kaak stelde, leverde hem meermalen complimenten op vanuit andere fracties.
Portefeuillehouder financiën Jeanne Hendriks had een zware dobber aan de DGS-er, in het dagelijks leven financieel directeur van Hans Anders. Tegelijkertijd gaf hij haar belangrijke adviezen op zijn vakgebied, al moest hij meermalen vaststellen dat ze niet altijd opgevolgd werden. Ook tijdens zijn laatste optreden donderdagavond, toen de Berap ter sprake kwam, uitte hij scherpe kritiek op de gang van zaken. Hij zette zijn signatuur door de DGS als enige fractie tegen de Berap te laten stemmen.
Als reden voor zijn vertrek gaf De Groot aan, dat hij het aanbod had geaccepteerd om naast zijn baan als financieel directeur van Hans Anders, ook algemeen directeur van Hans Anders Nederland te worden. Dit is niet te verenigen met het raadslidmaatschap.
Op de achtergrond zal hij wel de fractie blijven steunen, zegde hij toe.
Zijn vertrek wordt alom gezien als een belangrijk verlies voor de gemeenteraad.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding