Afbeelding

Weet u welke trucs oplichters gebruiken?

Roois nieuws 112 berichten
Kom naar de bijeenkomst Veilig Betalen en leer er meer over
Even voor een boodschap het dorp in, een kopje koffie drinken of op vrijdag naar de markt. Herkenbaar? We hebben dagelijks te maken met het betalen van producten en diensten. Maar doen we het wel veilig (genoeg)?

Betalen, dagelijkse kost
Betalen is onderdeel van het dagelijks leven. Daarnaast ontvangen we ook geld op onze rekening en kunnen dat tegenwoordig zelfs via internet inzien en regelen. Vorig jaar organiseerden BrabantZorg, Welzijn Salus en Wovesto de eerste bijeenkomst over Veilig Wonen voor senioren. Dit jaar organiseren ze een vervolgbijeenkomst, deze keer met het thema ‘veilig betalen’. Eerst is er een korte terugblik op de vorige bijeenkomst met daarin onder andere aandacht voor tips en het thema buurtpreventie. James Sittrop van Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel vertelt daarna hoe u veilig(er) omgaat met betalen, pinnen, chippen en internetbankieren.

Oplichting
Voor oplichters is contant betalen, pinnen, chippen en internetbankieren een mogelijkheid om makkelijk geld te verdienen. Door telefonische en online trucs (het zogenaamde phishing) achterhalen ze bankgegevens van personen zodat ze hen geld afhandig kunnen maken. Maar ook al tijdens het pinnen in de winkel of bij het pinnen uit een automaat zijn oplichters actief en proberen ze door middel van skimming je pasgegevens en je pincode te achterhalen.

Leer meer over veilig bankieren
Klinkt dit onbekend, interessant, nieuw of ingewikkeld? Kom dan op dinsdag 1 november 2011 naar de bijeenkomst over veilig bankieren. Op deze avond hoort u welke trucs worden gebruikt door oplichters en hoe u deze kunt herkennen. Na de presentatie over veilig bankieren is er de mogelijkheid om informatietafels te bezoeken waar meer verteld wordt over financiën. Ook benieuwd naar internetbankieren? Ontdek op deze avond onder begeleiding hoe dat werkt. Wilt u meer weten over erven en schenken dan zal notaris Grimbel du Bois u daar alles over kunnen vertellen.

Voor wie Alle senioren (50+) in Sint-Oedenrode
Wat Informatiebijeenkomst over veilig betalen
Waar De Ontmoeting in Odendael
Wanneer 1 november 2011
Hoe laat 18.45 uur ontvangst, 19.00 uur start programma