Overtuigende winst voor waterpolodames Argo

Roois nieuws Sport
Nadat de dames van Argo vorig seizoen vooral veel wedstrijden verloren hadden en ook vorige week tegen PSV thuis behoorlijk onderuit ging, was het de hoogste tijd om het tij te keren. Zondagavond moest dat gaan gebeuren tegen TRB/RES 2 in Tilburg, een goede middenmoter.

De dames van Argo zijn nog steeds niet op oorlogssterkte als gevolg van blessures van Anita van der Heijden en Marleen vd Wijdeven. Door ook nog eens de afwezigheid van Monique van Nielen, ging het team met slechts 2 wisselspelers naar deze belangrijke uitwedstrijd. Coach Anja van Wanrooij gaf vooraf al aan dat de wedstrijd cruciaal was om de negatieve spiraal te doorbreken en zo weer te kunnen gaan werken aan het zelfvertrouwen van de dames uit Rooi.

Argo kwam goed uit de startblokken en was in het eerste part van de wedstrijd duidelijk de betere partij. Echter, door het missen van 3 opgelegde kansen ontstaan uit overtal situaties wist de ploeg geen beslissende voorsprong te pakken. In het tweede part sloeg de onzekerheid weer toe en rook TRB/RES zijn kansen waardoor het makkelijk bij kon blijven. Het derde part zorgde voor de omslag in de wedstrijd. Al vrij snel vielen er 2 doelpunten voor Argo achter elkaar waardoor zij afstand konden nemen van de tegenstander.

Vanaf dat moment dicteerde Argo de wedstrijd en was er ook geen vuiltje meer aan de lucht. De einduitslag van 4-9 in het voordeel van Argo was meer dan terecht en kan gebruikt worden als opstap naar meerdere winstpartijen in deze competitie. Doelpunten van Argo werden gemaakt door Josine Raaijmakers (6x), Liesbeth van der Korst (2x) en Inge Habraken (1x)