Rhode wint met 1-3 bij Volkel

Ondanks een snelle achterstand wist Rhode uiteindelijk toch zonder al te veel problemen bij Volkel te winnen. Voetbaltechnisch was Rhode duidelijk de meerdere. In de eerste helft lukte het Volkel nog wel op basis van inzet om overeind te blijven, maar na rust kwam Rhode al snel op voorsprong en was Volkel niet meer bij machte om nog iets terug te doen.

Het eerste kansje was al na een paar minuten voor Volkel, maar het schot gings langs. Vlak daarna kreeg Rhode een nog betere kans, maar ook nu kreeg de bal niet de juiste richting mee. In de 8e minuut pikte de linkerspits van Volkel op het middenveld de bal op, zocht de achterlijn op en bediende de rechterspits die eenvoudig voor de 1-0 kon zorgen. Er kwamen toen verschillende kansen voor Rhode, maar die misten allemaal de juiste afwerking. Pas in de 40e minuut was het wel raak. Een vrije trap van Bas van Kuringen werd door Joep vd Mortel in de verre hoek gekopt, 1-1. Vlak na rust werd het, al weer uit een vrije trap, als snel 1-2. Daan van Dinten schoot van zo’n 30 meter de bal laag in de hoek en verraste de keeper van Volkel. Even leek Volkel nog terug te krabbelen, maar dit duurde niet lang, erg creatief waren de aanvallers van Volkel niet en de enige 2 kansen ontstonden door slordigheden achterin. Rhode nam weer snel het heft in handen, hierbij moest Rhode het vooral van de techniek hebben, want de scherpte en passing waren zeker nog niet optimaal.

In de 69e minuut viel de beslissing. Een fraaie aanval, opgezet doorTeun Latijnhouwers, bereikte Tim Stewart en deze legde terug op Joep vd Mortel die de bal in het uiterste hoekje schoof, 1-3. Rhode kon daarmee 3 punten aan het totaal toevoegen en staat nu op de gedeelde 3e plaats. Overigens hebben DESO en Berghem Sport al flinke voorsprong van 6 resp. 5 punten op de rest genomen. De middenmoot wordt gevormd door 8 ploegen die allemaal erg dicht bij elkaar zitten, met resp. 10, 9 en 8 punten. Zondag speelt Rhode de bekerwedstrijd tegen Venhorst, dat in de 4e klas uitkomt. Venhorst staat tweede en is nog ongeslagen en mag dus zeker niet onderschat worden. Voor meer informatie zie ook www.rhode.nl

Programma
Venhorst-Rhode, 14:30 u; FC Uden 3-Rhode 6, 10 u; Blauw Geel 14-Rhode 7, 10 u; Rhode 8-Heeswijk 5, 10 u; Nijnsel-Veteranen, zat. 16:30 u

Uitslagen
Volkel-Rhode, 1-3; Nulandia 2-Rhode 2, 4-1; Rhode 3-Avesteijn 2, 2-2; Boskant 3-Rhode 4, 0-1; Rhode 6-Boekel Sport 5, 3-1; Keldonk 4-Rhode 7, 1-1; Gemert 10-Rhode 8, 3-4; Rhode 9-Blauw Geel 20, 1-2; WEC 5-Rhode 10, 3-1; Schijndel-Dames, 3-1.