Ollandia pakt wéér de punten.

Roois nieuws Sport
Het was misschien wel op de laatste zonnige dag van dit jaar dat Ollandia afreisde naar SV Maaskantse boys. De inzet was bekend :drie punten en zichtbehoud op een periodekampioenschap. Ook voor Sv Maaskantse Boys stond veel op het spel aangezien zij nog geen punt hebben kunnen bemachtigen dit seizoen.

Echter het zonnige weer, de vele meegereisde toeschouwers, de belangen voor beide teams en een goed bespeelbare grasmat konden er niet voor zorgen dat er ook een mooie wedstrijd zou worden afgeleverd deze middag. Dat de scheidsrechter hierbij een grote rol in zou gaan vervullen konden we op voorhand nog niet weten. Het vaak niet consequent fluiten van de scheidrechter gaf veel ongenoegen bij beide teams. Het was dan ook jammer dat er op deze middag vijf keer naar het geel werd gegrepen door de vaak warrig fluitende scheidsrechter.

Het was in de 7 minuut van de wedstrijd dat op een diepte pas Stefan Erven alleen op de keeper afging. Het naar buiten toe verdedigen van de laatste man bracht Stefan echter in een positie dat het schot ver naast de goal ging. Het was een op- en neergaande partij die, mede door het slecht fluiten van de scheidrechter, steeds harder werd. Het was dan ook pas in de 35 minuut dat er een eerste vloeiend opgezette aanval van Ollandia voor gevaar kon zorgen. Het schot van de opkomende Renee Raaijmakers ging echter rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Het was uit het niets dat Rob van der Heijden met een hard schot Ollandia op voorsprong zetten.

Net zo verrassend als deze goal tot stand was gekomen zo was ook de gelijkmaker van Maaskantse Boys. Een hard geschoten lage schuiver van Jochem Donkers werd door Tom Wouters te laat gezien en de 1-1 was in de 49 minuut een feit. Het kantelpunt in de wedstrijd was de snel gescoorde 1-2 in de 52 minuut door Stefan Erven. Stefan passeerde de keeper na een mooie diepte pass met veel inzicht en kwaliteit en het daarna nog intikken van de bal in de lege goal was aan Stefan wel besteed. Het was jammer dat Rob van der Heijden in de 67 minuut geen kracht meer kon zetten achter een van de keeper terugkomende bal anders was de wedstrijd op dat moment al gespeeld geweest. De ó zó gewenste 1-3 liet tot de 89 minuut op zich wachten. De voorzet van, de voor Stefan Erven ingevallen, Robert Erven was van grote klasse, de kopbal van Bart van de Tillaart was echter niet minder.

Al met al kan Ollandia terugzien op een prima prestatie. En met de volgende week een vrij weekend voor de boeg kan men zich geheel gaan richten op de eerst volgende thuis wedstrijd op 30 oktober tegen vv Odiliapeel. Gezien de resultaten van deze tegenstander de afgelopen weken zal het goed zijn als Ollandia gevrijwaard zou zijn van de vele blessures waarmee men op dit moment kampt. Ook de inzet van Sietse de Jong geeft de technische staf weer meer mogelijkheden in de opstelling en tactiek. Wij hopen dat er weer veel supporters op 30 oktober de weg weten te vinden naar ons sportpark voor deze laatste belangrijke wedstrijd in de eerste periode. Uitslag 1 – 3.