Zuid Nederlands Kampioenschap voor Dewy en Gijs.

Roois nieuws Sport
Zondag was het dan alweer zo ver. Het Zuid Nederlands Kampioenschap -12 jaar. Het was deze keer wel erg vroeg in het seizoen maar daar heeft dan ook iedereen last van. Met 16 judoka’s reisden we af naar Gilze alwaar in sporthal “Achter de Tuintjes”Het spektakel zou plaats vinden.

Dewy Lo-A-Njoe had in haar eigen gewichtsklasse geen tegenstanders dus moest ze in de voorafgaande dagen wat extra eten om mee te mogen doen in een hogere gewichtsklasse. Dit is haar gelukt en het is dan extra knap dat zij uiteindelijk ook al haar wedstrijden met ippon weet te winnen. Proficiat Dewy voor de 3e keer op rij kampioen. Gijs Packbiers had dit allemaal zien gebeuren en wilde zijn titel ook prolongeren. Zijn eerste drie wedstrijden wint Gijs overtuigend met ippon. Dan wordt hij op zijn oog geraakt en is hij even het zicht bijster. Hij weet zijn resterende 2 partijen met yugo te winnen en hij mag zich ook weer kampioen noemen.

Het jongere broertje van Gijs, Teun, kwam vorig jaar niet verder dan 2 partijtjes. Dit jaar wint Teun 4 partijen op rij met ippon en wordt pas een halt toegeroepen in de finale. Maar deze 2e plaats bezorgt hem toch wel een grote glimlach om zijn lippen. Jim van de Ven, vorig jaar kampioen, verliest zijn 1e partij, dat is balen natuurlijk. Jim schakelt een tandje bij en wint zijn resterende 4 partijen met ippon. Vooral zijn laatste partij was een hele mooie, een goed doorgezette uchi-mata zorgt voor een van de mooiste ippons van de dag. Jim wordt 3e.

Ellis Brugmans ging voor het eerst mee naar een groot bondstoernooi. Ze was niet bang en draait een paar mooie partijen en wordt zeer verdienstelijk 3e. Quint Rovers heeft het laatste jaar ook veel bijgeleerd en weet dit in de wedstrijden ook goed te gebruiken. Zijn voorlaatste partij gaat dan helaas nog verloren maar Quint wordt met 4 keer ippon toch maar mooi 3e .
Fleur Bongers, Martijn van Aarle, Koen van Iersel, Gijs van iersel, Kay van Engeland en Zjuul Rovers weten nog wel een of meerdere partijen te winnen maar vallen niet in de prijzen. Voor Rens van Esch en Reno van der Schoot was het vandaag ervaring opdoen en moesten na twee keer verlies het strijdperk verlaten.