D1 Sint oedenrode - Breda

Op zondag 16 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Breda op het programma. Breda is afgelopen jaar gedegradeerd uit de overgangsklasse, het beloofde een zware wedstrijd te worden. Na een tactische voorbespreking en met extra steun van de 'Talenten van de Maand' Loa en Maartje waren de dames van Rooi klaar voor de wedstrijd.

Rooi begonnen fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde in overwicht en een aantal goede goal kansen. In de 10de minuut kreeg Breda een strafcorner mee, 0-1. Een onverwacht doelpunt na de goede start van Rooi. Na het doelpunt werd Rooi afwachtend. Breda speelde compact vanuit een gesloten defensie. Ze lieten Rooi de fout maken, waarna ze snel counterde met lange slagen. Het counteren van Breda werd na een aantal goal kansen beloond met een strafcorner, 0-2.

In de rust werd lef en passing benadrukt. Met deze woorden begon Rooi vastberaden aan de tweede helft. En dit werd beloond met een doelpunt. Nadat Annelous Oerbekke de keeper van Breda bekeken uitspeelde, flatste Lisa van de Ven de bal hard in de goal, 1-2. Na het doelpunt toonde Rooi meer lef en werd de bal rondgespeeld. Het werd steeds meer een wedstrijd. Rooi creëerde goede goal kansen. Helaas werden de kansen niet benut met een doelpunt. Na een drie tal strafcorners voor Breda, scoorde ze uit de 4de strafcorner de 1-3. Er kwam steeds meer druk vanuit Breda. Rooi ging hier goed mee om daar het balletje rond te blijven spelen. Het slot offensief werd ingezet. Rooi had nog een aantal schot kansen op goal: net naast! Het harde werk van Rooi is helaas niet beloond met een gelijk spel. Maar de dames hebben laten zien goed mee te kunnen in de eerste klasse.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Helmond op het programma.