Gelijkspel voor Boskant

Boskant mag onderhand wel de koning van de gelijke spelen worden genoemd. Voor de vierde keer dit seizoen bleef het bij één punt.

De uitwedstrijd tegen Vorstenbossche Boys eindigde voor beide ploegen met de stand waarmee was begonnen. Opnieuw dus een punt erbij voor beide teams. Vanuit een ander perspectief beschouwd, duur puntverlies voor beide teams. In de stand verandert er met een gelijkspel niet veel. De 0-0 eindstand was, over de gehele wedstrijd gezien, wel een eerlijke afspiegeling van de verhouding binnen de lijnen. In de 1e helft was Boskant duidelijk de betere ploeg, met een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. In de 2e helft was de wedstrijd meer in evenwicht en waren de beste mogelijkheden voor de thuisclub.

Met een aantal goede aanvallen zette Boskant vanaf het begin van de wedstrijd de verdediging van de thuisclub onder druk. In de 12e minuut leverde dat, na een goede aanval over links, een nauwelijks te missen kans op voor Pieter van de Warenburg, die de bal van dichtbij echter naast tikte. In de 21e minuut was Boskant opnieuw dicht bij een treffer na een goede voorzet van Frank vd Heijden. Keeper Marijn Beekmans kon opgelucht ademhalen toen de knal van Jan Wouters via de lat over zeilde. In de 32e minuut had Jan opnieuw een aardige actie in huis, die een goed einde gekend zou hebben als hij de bal bij de vrijstaande Frank vd Heijden had kunnen krijgen. Jammer voor Boskant kon een van de verdedigers de bal nog net op tijd blokkeren.

Gezien het aantal kansen in de 2e helft, is het eigenlijk een wonder dat het scorebord niet in actie had hoeven komen. In de 50e minuut kreeg Vorstenbossche Boys aanvaller Luuk van Kessel na een snelle counter over rechts een prima mogelijkheid. Zijn schot ging echter een half metertje naast. In de 67e minuut kreeg hij opnieuw een goede mogelijkheid toen hij alleen op Boskant doelman Erwin Brouwers af ging. Ook deze keer mistte de bal de doelmond. Ruim 10 minuten eerder, in de 52e minuut, had Erwin Boskant voor een achterstand behoed door een vrije trap van Maickel Versantvoort uit de bovenhoek de tikken. Tussendoor was er nog een kansje voor Pieter na een strakke voorzet van Jan Wouters. Helaas stond ook deze keer het vizier niet zuiver genoeg. In de 76e minuut was het opnieuw de beurt aan Erwin die tot 2 keer toe redding bracht nadat een van de aanvallers van de thuisclub voor hem opdook. Drie minuten later was Boskant weer aan de beurt. Een harde schuiver van Pieter kwam via de vuisten van doelman Beekmans voor de voeten van Frank vd Heijden die snoeihard uithaalde, maar zijn schuiver langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen.

In de laatste 10 minuten kregen beide teams nog een goede mogelijkheid op een doelpunt, maar blijkbaar zat dat er deze middag niet in! Volgende week staat er een bekerprogramma/inhaalwedstrijd gepland. Voor Boskant 1 betekent dat een vrije zondag, in de aanloop naar de derby tegen Nijnsel die de week daarop op het programma staat. Boskant 2 speelt voor de beker uit tegen EVVC 2. Donderdag 20 oktober staat de algemene (najaars) ledenvergadering op het programma, aanvang 21.30 uur.

Uitslagen senioren
Vorstenbossche Boys 1-Boskant 1 0-0, Schijndel 3-Boskant 2 3-2, Boskant 3-Rhode 4 0-1, Schijndel 5-Boskant 4 2-0, Boskant 5-DVG 7 7-0, Boskant 6-WEC 7 0-4, Boerdonk Da1-Boskant Da1 0-1.

Programma zondag 23 oktober
EVVC 2-Boskant 2 12.00 u (beker), Boskant 4-Keldonk 3 12.00 u.

V.V. Boskant jeugd

Uitslagen jeugd
Boskant A1–WEC A1 3-1; Schijndel B2-Boskant B1 3-1; Boskant C1–Rhode C2 2-2; Boskant D1–BlauwGeel D4 7-0; Boskant E1–Gemert E4 1-11; SCMH E2-Boskant E2 4–3; Boskant F1–Erp F4 1–3.

Programma zaterdag 22 oktober
Boskant A1–Avanti’31 A2 a14.30; Boskant D1–Sparta’25 D2 a11.30; BlauwGeel D7-Boskant D2 v10.15 a11.30; Boskant E1–Wilhelmina Boys E5 a09.30; Boskant F1–Rhode F7 a10.30.