Afbeelding

De Lieropjes in Lierop

Roois nieuws Sport
Afgelopen zaterdag stonden Stef en Jur aan hen 1e cyclocross wedstrijd van dit seizoen.
Het was ook meteen een van de zwaarste.
Ze moesten gedeeltelijk over de motorcrossbaan aldaar.

Jur start vanaf nu in categorie 2 en Stef in categorie 5.
Jur zijn start was heel goed, hij ging als derde de 1e bocht in maar kon niet voorkomen dat hij de 2e bocht als 9e inging. (20 deelnemers/sters) Hij was te lief voor zijn concurrentie en moest daardoor meteen vol aan de bak. Het duurde een paar rondjes voor Jur zijn draai had gevonden, maar hij vond hem gelukkig net op tijd. Jur kwam vooral in het technische gedeelte snel dichter bij het groepje voor hem. In de laatste ronde wist Jur nog 3 renners/sters op een fraaie wijze in te halen. Op een mooie 6e plaats kwam Jur uiteindelijk over de streep. Alleen in de uitslag werd Jur als 4e vermeld en zijn er 2 rensters uit de uitslag gehaald omdat later bleek dat hun verzet niet klopte. Dat betekende, een 4e plek voor Jur.

Stef stond een nog zwaardere grotere ronde te wachten. Stef moest vaak van de fiets om zo de zware hindernissen te kunnen nemen. Stef was bij de start goed weg maar ook net als zijn kleine broertje was hij te lief en liet veel renners voorgaan in de tweede bocht. Tot overmaat van ramp was Stef tijdens het 1e klimmetje dat lopend genomen moest worden ook nog zijn fiets kwijt! Stef liet zijn fiets vallen en moest die weer onder aan het bergje gaan halen. (zag er wel grappig uit maar daar was Stef het niet mee eens) Dat koste Stef veel plekken, hij moest dus ook vol aan de bak om toch nog een mooie uitslag te kunnen crossen. Stef kwam na een mooie inhaalslag toch als 18e over de streep, toch nog heel erg mooie uitslag. (36 deelnemers) Zelf was Stef vooral tevreden over het laatste rondje, dat geeft hem vertrouwen voor volgende week.

Volgende week staat er voor de gebroeders een dubbel programma klaar, Eerst zaterdag in Breda en een dag later in Berghem.

Beelden van de wedstrijd in Lierop zijn te zien op, http://vimeo.com/30636500