Afbeelding

Opening expositie Adri Frigge

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Vrijdagavond 14 oktober om zeven uur was de opening van de expositie van Adri Frigge. In het Zaken- en bestuurscentrum (Bastion). Adri, geboren in Rotterdam (1947), volgde de academie van beeldende kunsten en woont sinds begin zeventiger jaren in Rooi. Op deze overzichtelijke expositie zijn schilderijen en etsen te zien.

Nieuw is de ets die Sint-Oedenrode als onderwerp heeft, het is een vergezicht met de Knoptoren en de Martinuskerk. Al zijn beeldende werk heeft voor hem een muzikale intentie en vanuit dat gegeven maakt hij muziekstukken die hem boeien zichtbaar. De serie etsen naar Debussy, waarvan er ook op deze tentoonstelling enkele hangen, zijn daar een voorbeeld van.
Daarnaast is er ook op deze bijzondere expositie werk te zien dat beweging onder de mensen weergeeft: opstand, strijd om gerechtigheid, de vernietiging van Tibet. Zijn werken zijn opgenomen o.a. in de collecties van het museum Boymans van Beuningen, Stedelijk Museum Amsterdam. De expositie is in het Zaken- en Bestuurscentrum, Bastion 1-5 van 09.00 uur – 17.00 uur van maandag tm vrijdag tot 30 november 2011.

Afbeelding