Politie chat met jongeren over alcohol

Roois nieuws 112 berichten
De Politie Brabant Zuid-Oost organiseert op woensdag 19 oktober 2011 tussen 16.00 uur en 18.00 uur een chat vanuit de jongerenwebsite vraaghetdepolitie.nl. Het thema is alcohol. Jeugdcoördinator Andries de Vries van de politie is nauw betrokken bij het project 'Laat je niet flessen'. Hij neemt plaats achter de chat om alle vragen over alcohol(misbruik) te beantwoorden.

Het thema alcohol
De politie hoopt op deze manier het gesprek aan te gaan met jongeren, omdat blijkt dat twaalf- tot en met zestienjarigen veel vragen hebben over dit onderwerp. Andries is gespecialiseerd in het thema alcohol en wordt tijdens de chatsessie bovendien bijgestaan door Ben Cornelis van 'Laat je niet Flessen' (www.ljnf.nl). Zij bieden jongeren die iets willen weten het juiste antwoord en geven tips en advies. Andries vindt het van groot belang dat de politie en partners voldoende energie en aandacht aan het thema besteden. Andries: "In de regio Brabant Zuid-Oost werd door jongeren traditioneel veel gedronken. Te veel! Een aantal jaren geleden zijn we daarom vanuit het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) gestart met het unieke project 'Laat je niet Flessen' en dat begint zijn vruchten af te werpen. Inmiddels zitten we in de regio op het landelijk gemiddelde. In absolute zin drinken jongeren echter nog te jong, te vaak en te veel. Bij jongeren leven nog steeds veel vragen over alcoholgebruik, de regels daarvoor geden en de mogelijke risico's Via deze chat willen we ze op een eerlijke en directe manier antwoorden geven.'

Anoniem en privé chatten
Middels de chat kunnen jongeren op een laagdrempelige en anonieme manier in contact komen met de politie. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een privégesprek met de specialist in kwestie aan te gaan. Een privéchat is anoniem en onzichtbaar voor andere chattende jongeren.

Toekomst van de politiechat
Via vraaghetdepolitie.nl zal de politie regelmatig chatsessies over diverse veiligheidsthema's organiseren. Telkens staat er een andere politiespecialist aan het roer om in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden.