Hockey: Heren 1 verliest lastige uitwedstrijd in Weert

Roois nieuws Sport
Zondag 9 oktober speelde Oedenrode heren 1 in en tegen Weert heren 1. Weert is een directe concurrent en degradeerde vorig jaar uit de eerste klasse. Het werd een wedstrijd met twee gezichten die uiteindelijk verloren ging: 5-3.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor Weert heren 1. Het balbezit werd gekoesterd, zonder echt gevaarlijk te worden. De eerste keer in de cirkel van Oedenrode was het echter direct raak. Een strafcorner werd gehaald die na een variant in het doel verdween: 1-0. De minuten daarna was het nog even zoeken voor de Rooise mannen, maar het spel werd beter. De eerste strafcorner was niet direct raak, maar kort daarna was het Willem van der Heijden die de tweede corner van de wedstrijd binnen pushte: 1-1. Vervolgens was het de beurt aan Weert dat enkele malen gevaarlijk werd via de counter. In de omschakeling was heren 1 niet scherp genoeg en kort voor rust viel de 2-1 na een snelle uitbraak van Weert.

De tweede helft begon Rooi heren 1 duidelijk scherper. De bal werd in de ploeg gehouden en Weert kon zich enkel nog terugtrekken op eigen helft. Goed combinatiespel zorgde voor verschillende mogelijkheden voor de Rooise spitsen en het was twee keer Willem van der Heijden die vanaf de kop van de cirkel raak schoot. Zo waren de rollen 10 minuten na rust volledig omgedraaid: 2-3.

De voorsprong werd gekoesterd en Weert leek niet meer gevaarlijk te worden. Op onverklaarbare wijze werd de wedstrijd uiteindelijk toch uit handen gegeven. Het sluwe Weert versierde tweemaal een strafconer, welke beide werden gepromoveerd tot een doelpunt. Snel daarna viel de definitieve beslissing en eindigde de wedstrijd teleurstellend in 5-3. Volgende week staat wederom een topper op het programma, thuis tegen het sterke Beuningen.