De wereld van Jan Sonnemans

Roois nieuws Sport
Unieke tentoonstelling van Jan en dochter Anne Sonnemans in Galerie Bonnard te Nuenen.
In de beneden verdieping van deze mooie galerie( geopend in 1984) is deze bijzondere tentoonstelling te zien van vader en dochter Sonnemans, tm 13 november en geopend op vrijdag, zaterdag en zondags van 13.00 tot 18.00 uur en op afspraak.

Jan Sonnemans (19 februari 1943 , Sint-Oedenrode – 19 februari 2006, Sint-Oedenrode) was een talentvolle en bijzondere kunstenaar. Hij werd als bakkerszoon geboren en volgde na de lagere school LTS Veghel, Sint Lucas Boxtel, Academie Eindhoven vrije richting, en studeerde af in 1969. Als kunstenaar was hij zeer productief: tekenen en schilderen en besteedde hij veel tijd aan het overdragen van zijn kennis aan anderen. In het jaar 2006 overleed hij op 63-jarige leeftijd.

De galerie laat werken zien van een levenskunstenaar, genieter, een authentiek mens zonder franje en als je voor een van zijn werken staat wordt je verrast door het fijnzinnige gebruik van een groot scala aan kleuren en ook zie je dat hij een voortdurende bron van inspiratie heeft van de natuur en we worden in de war gebracht door zijn magische surrealistische impressies , veel dieren, vogels en vissen en soms monsters en mensen, je valt van de ene verbazing in de ander .( hij noemde dat zelf spottend “Sonnemansisme “).

Anne Sonnemans (september 1972, Sint-Oedenrode)
Anne heeft de talenten geerfd van haar vader en dat kan je duidelijk zien. Schilderen en tekenen is van kinds af al een passie geweest, maar is pas echt aan het schilderen gegaan na het overlijden van haar vader in 2006. Haar tekeningen en schilderijen vertellen allen een eigen verhaal en iedereen kan daar uit halen wat ie zelf wil. Haar grootste inspiratie bron is echter haar vader en met name de dieren met voornamelijk vogels en vissen. De werken van Anne hebben een verbintenis met de werken van haar vader, maar toch in haar eigen stijl.  Galerie Bonnard , Berg 41 Nuenen. www.galerie-bonnard.com