Afbeelding

Verdiende zege Ollandia tegen SBV.

Roois nieuws Sport
Over de hele wedstrijd gezien was Ollandia de betere ploeg en de 4 – 2 overwinning is verdient. De verdediging van Ollandia gaf weinig weg achterin. Dat SBV nog 2 keer kon tegen scoren kwam voornamelijk door een paar kleine onoplettendheidmomenten van de Ollandia defensie. De eerste 15 min domineerde Ollandia de wedstrijd en SBV had zichtbaar moeite om een snelle treffer van Ollandia te voorkomen.

Na een aantal goede pogingen om de score te openen zou William Bekkers het na dik 10 min eens vanaf 20 meter kunnen proberen … en dat deed hij ook. De doelman van SBV was niet klemvast en de alerte Rob van der Heijden scoort in de rebound voor Ollandia de 1 – 0. De vaart zat erin, Ollandia drukte door op was op weg naar het uitbouwen van de voorsprong. Niets wees erop dat SBV zich na dit doelpunt snel zou kunnen herpakken. Maar dat pakte anders uit. Krap 10 min na het Ollandia doelpunt zet Roy Mezenberg vanaf het middenveld zelf de succesvolle aanval op. Zijn pass op rechts is goed en Roy Mezenberg loopt zich goed vrij in het doelgebied van Ollandia.

Uit de voorzet scoort hij de gelijkmaker. De resterende tijd van de 1ste helft is Ollandia nog een aantal keren gevaarlijk in het doelgebied van SBV maar tot scoren komen ze niet. Russtand 1 – 1.
Na rust een sterk aanvallend Ollandia dat – opgepept door trainer Gerard van Zutphen – volledig inzet op een overwinning. De achterhoede van SBV heeft moeite met de wendbare Ollandia spitsen en dat levert al snel een aantal vrije trappen op rondom de 16 meter. In de 65ste min krijgt Ollandia weer een vrije trap te nemen, precies op de favoriete plek van de Ollandia vrijetrappenspecialist William Bekkers. Met veel maatgevoel trapt William Bekkers de bal naar de rechterbovenhoek maar de bal ketst af op de paal. En nu is het Bart van de Tillaart die in de rebound het meest haalbare rendement haalt. Met een vernuftig balletje schuift hij Ollandia naar 2 – 1.

Toen even later Rob van der Heijden met een voortreffelijke pass zijn teamgenoot William Bekkers aanspeelde hing het 3de doelpunt in de lucht. De uithaal van William Bekkers was verrassend en hard, de doelman van SBV had het nakijken. 3 – 1. In de slotfase van de wedstrijd werd het nog onverwacht spannend toen Rob Hoefnagels voor SBV nog voor een aansluitingstreffer zorgde. De verre ingooi van SBV resulteerde in een lucky doelpunt voor SBV. 3 – 2. De definitieve overwinning voor Ollandia werd over de streep getrokken door Stefan Erven die in de 88ste min de toegekende penalty nam en deze succesvol afrondde. Eindstand 4 – 2.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding