Het kon niet uitblijven: Ladies vv Nijnsel grijpen de macht

Roois nieuws Sport
Op zondag 16 oktober aanstaande is het Ladies Day bij vv Nijnsel. Het aantal dames bij de voetballende senioren op zondag neemt hand over hand toe en vroeg of laat komt dan het moment dat je je als man te gast voelt bij je eigen voetbalclub terwijl je vroeger aan de macht was.

De mannen boerden er met ‘onge-axte’ oksels vrolijk op los, het taalgebruik was van een bedenkelijk niveau, niemand had zich geschoren en de shoarmaluchten verlieten hoor- en merkbaar op diverse plaatsen het bonkige lichaam. Die tijd is nu voorbij.

De tafels zijn nu bezet door fijnbesneden dames met prachtige Luis Vuitton topjes, Swarowski sieraden, Sex and the City schoenen, omgeven door wolken Madonna-essences. Vroeger had je als voetballer op zondagmorgen nog niet eens in de gaten dat je nog iets van een libido had, begeerte leek verder weg dan ooit, maar tegenwoordig liggen de kaarten anders. Boerenpummelgedrag met een hoog plattelandsgehalte is voorgoed uit den boze en als je als man er niet een béétje representatief uitziet, dan word je met je (ongewassen) nek aangekeken en compleet genegeerd. Ladies Day dus. Op sportpark Den Eimert. Een ware paleisrevolutie dus, onontkoombaar.

Het programma ziet er, net als de ravissante deelneemsters, aantrekkelijk uit. Rond vier uur barst het pas echt los omdat er natuurlijk eerst moet worden gevoetbald. Bij de mannen bestaat de derde helft in de regel uit schaamteloos innemen; bij de, voor het merendeel, nog botoxvrije dames daarentegen bestaat deze uit uitgebreid baden, scrubben, ontharen, peelen, flossen, epileren en manicuren. Pas later in de vierde helft komen de drankjes en, tegenwoordig ook belangrijk, digitale communicatieapparatuur op tafel. De kantine ziet er zondag vanzelfsprekend op z’n ‘ladies’ uit; op en top verzorgd dus. Er is swingende muziek en dat onderdeel is in professionele handen van niemand minder dan de welhaast legendarische DJ Inge de Laat. Er kan worden gekaraoked en een onvermijdelijk onderdeel van een zichzelf respecterende Ladies Day is natuurlijk de sieradenparty.

Alle ingrediënten zijn derhalve aanwezig om dit bijzondere initiatief tot een ongekend succes te maken. Maar er is nog meer te doen bij vv Nijnsel. Vóór de derby van het eerste tegen ELI uit Lieshout, die om half drie ontbrandt, ontvangt de selectie splinternieuwe shirts van hoofdsponsor Peter Voss. Inmiddels bijna dertig (!) jaar is dit Nijnsel bedrijf (installatietechniek en baderie) onlosmakelijk verbonden met vv Nijnsel. Op meerdere manieren heeft in al die jaren ondersteuning plaatsgevonden, een unieke samenwerking dus met een duurzaamheid karakter. Mariëtte en Peter Voss zullen deze middag uiteraard te gast zijn en deelgenoot worden gemaakt van de diverse feestelijkheden. Iedereen is deze middag van harte welkom op sportpark Den Eimert waar u een enerverende middag wacht en misschien wordt dan ook wel de datum bekendgemaakt van de Gentlemens Day.