Afbeelding

Het Groene Woud ontwikkelt toeristische gids

Roois nieuws Natuur en Milieu
Liempde, 4 oktober 2011 - Met de ontwikkeling van een toeristische gids krijgt Het Groene Woud een product dat ervoor zorgt dat alle toeristische activiteiten in Het Groene Woud compleet in beeld worden gebracht. De gids zal eind 2011 gereed zijn en geïntroduceerd worden voor het nieuwe toeristische seizoen van 2012. Alle recreatieve en toeristische ondernemers uit Het Groene Woud krijgen een gratis vermelding in de gids mits ze hun gegevens doorgeven.

De toeristische gids is een middel dat bijdraagt aan de versterking van de toeristische entiteit van Het Groene Woud. Het geeft een compleet overzicht van alle dag- en verblijfrecreatiemogelijkheden in Het Groene Woud. Van musea tot campings, van excursies bij de boer tot tochten met ezels, van B&B’s tot restaurants en van natuurgebieden tot galeries. Het complete aanbod uit Het Groene Woud zal vervat worden in deze toeristische gids die het karakter krijgt van een ‘bewaarboekje’. De gids zal in een oplage van 40.000 exemplaren worden gedrukt en naar schatting 400 tot 500 adressen gaan bevatten.

Verhoging omzet
De toeristische informatie is nu sterk versnipperd over vele websites en over veel verschillende uitgaven. Het gevolg is dat recreanten en toeristen relatief kort in het gebied verblijven en ook de eigen inwoners onvoldoende weten wat Het Groene Woud allemaal te beiden heeft wat ten koste gaat van omzet bij de toeristische bedrijven. Uiteindelijk doel van de gids is dus ook om het aantal bezoekers van toeristische activiteiten te verhogen en hiermee de omzet bij deze bedrijven en dus de regionale economie te stimuleren. De toeristische gids wordt een waardevolle aanvulling op het digitale systeem dat in ontwikkeling is, het centraal boekingssysteem. In het boekje wordt ook een link gelegd met dit boekingssysteem voor het evt. boeken van activiteiten.

Gratis vermelding
De toeristische gids wordt verzorgd en uitgegeven door VVV Noordoost-Brabant i.s.m. De Winter Media Groep uit Uden. De toeristische locaties in Het Groene Woud ontvangen hierover op korte termijn een mailing vanuit de VVV. Mocht u als toeristisch bedrijf en/of horeca-ondernemer deze mailing niet ontvangen, dan is via www.hetgroenewoud.com/toeristischegids het deelnameformulier te downloaden.

Alle recreatieve en toeristische ondernemers uit Het Groene Woud krijgen een gratis vermelding in de gids omdat het streven is een compleet beeld te presenteren van het gebied. Om deze reden is het van groot belang dat alle bedrijven hun gegevens correct doorgeven. Uiteraard hebben ondernemers ook de mogelijkheid om deze kleine vermelding naar eigen wensen tegen betaling aan te vullen met een advertentie of tekst met foto’s.

Bijdrage Streekfonds & Kleine projectfonds
De toeristische gids wordt naast bijdragen van het toeristische bedrijfsleven gefinancierd door bijdragen van de Kleine Projectenpot De Meierij en het Streekfonds Het Groene Woud. Het Streekfonds wordt gevoed met extra rente die de Rabobank geeft over de rente die houders van een Rabo StreekRekening Het Groene Woud ontvangen en door een deel van de rente die geschonken wordt door dezelfde rekeninghouders. Daarnaast ontvangt de stichting een groeiend aantal donaties.
Zie www.hetgroenewoud.com/streekrekening