Gemeente berichten

Roois nieuws Gemeentenieuws
Velling van populieren

Binnen de kaders van onderhoud en beheer gaat de gemeente op korte termijn starten met het vellen van populieren in de bermen van de volgende wegen:
- 128 bomen aan de westzijde van de Donderdonksedijk tussen Bestseweg en
Hazelaarstraat;
- 31 bomen aan weerszijden van de onverharde weg Scheken nabij de Esdoornstraat;
- 30 bomen aan de noordzijde van de Broekdijk ter hoogte van huisnummer 14;
- 18 bomen aan de oostzijde van de Liempdseweg tegenover de huisnummers 21-27;
- 11 bomen aan de zuidzijde van de Eikenstraat ter hoogte van het perceel Kremselen
20;
- 15 bomen aan de zuidzijde van de Nieuwstraat tegenover de huisnummers
26-30.
Om het karakteristieke landschapsbeeld van Sint-Oedenrode in stand te houden worden na de velling op alle genoemde locaties weer nieuwe populieren aangeplant.

Team Infrastructuur en Groen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meldingen

Gevonden en verloren voorwerpen

Gevonden voorwerpen
- zwitsers zakmes
- sporttas met kleding en make-up
- nummerbord van personen auto

Verloren voorwerpen
- 2 x Semafoon Galaxy IP 54
- zwarte mobiel HTC Desire in zwart leren hoesje

Team Klant Contact Centrum
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Herstraten wegen

Vanaf volgende week gaat de gemeente onderhoud uitvoeren aan de verharding van een aantal wegen. Het eerste deel van het Bakkerpad nabij de camping wordt bestraat. De verharding van de Hazenputten wordt opnieuw gelegd. In de Pastoor Hackestraat wordt een trottoir aangelegd, en de parallelrijbaan van de Lieshoutseweg bij de huisnummers 1 tm 7a wordt herstraat.

Team Infrastructuur en Groen
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Huisvuil

Inzameling oud papier
Donderdag 6 en vrijdag 7 oktober:
Buurtvereniging Vressel; papiercontainer op het parkeerterrein tegenover de Vresselse Hut

Zaterdag 8 oktober:
Fanfare Nos Jungit Apollo, papiercontainer op de parkeerplaats aan de Zwembadweg bij de ingang van het park van 09.00 uur tot 13.00 uur. Tevens zal vanaf 9.30 uur oud papier worden opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Kinderbos, Cathalijne en Kienehoef ten noorden van de Florisstraat en een gedeelte van de Zwembadweg
- Oudervereniging Basisschool Eerschot, papiercontainer op sportveld bij school

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag.

Inzameling grof snoeiafval zaterdag 8 oktober
Bewoners uit het buitengebied aanmelden vóór 5 oktober.
Raadpleeg voor de regels over het aanbieden het loket/producten en diensten/ Afvalinzameling van onze website.

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Parkeren
Gewijzigd verkeersbesluit uitbreiding “blauwe zones” in het centrumgebied van Sint-Oedenrode

Naar aanleiding van de ingekomen bezwaren tegen de verkeersbesluiten d.d. 12 mei 2010 heeft het college besloten de parkeerduurbeperking op de 12 parkeerplaatsen bij de Aldi (Sluisplein) te laten vervallen.
Voor het overige blijven de besluiten in stand. Dit betekent dat het parkeerverbod in de Laan van Mariëndael van kracht blijft en dat op de volgende locaties een “blauwe zone” wordt ingevoerd:
- de parkeerplaatsen aan de toegangsweg naar de Em-Té en de parkeerplaatsen tegenover de ingang van de
Em-Té (Hertog Hendrikstraat);
- de 5 parkeerplaatsen voor de Action (Hertog Hendrikstraat);
- de 8 parkeerplaatsen bij Dierenspeciaalzaak van Brussel en Bakkerij Bekkers (Streepenstraat);
- het parkeerterrein in de Deken van Erpstraat ter hoogte van Knapenhoek;
- de 3 parkeerplaatsen in de Neulstraat naast de 3 gereserveerde parkeerplaatsen voor de huisartsen;
- de Borchmolendijk, tussen de Philippusstraat en de Markt, de gehele zijde van Roxs Electro (ongeveer 14
plaatsen).

Binnen de genoemde zones geldt op maandag tot en met zaterdag, tussen 9.00 uur en 18.00 uur, een parkeerduurbeperking van 1,5 uur.
Het college is voornemens om binnen een periode van een half jaar tot een jaar na uitvoering van bovengenoemde besluiten te evalueren of de maatregelen tot het gewenste resultaat hebben geleid.
Het besluit ligt gedurende 6 weken na deze publicatie ter inzage in het gemeentehuis. Bezwaarmakers en andere belanghebbenden, deze laatstgenoemde enkel voor zover het de wijziging van het besluit betreft, kunnen gedurende deze termijn beroep instellen bij de rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch.

Team Infrastructuur en Groen

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laaggeletterdheid

Niet wegpoetsen maar aanpakken!
Congres over laaggeletterdheid voor ondernemers uit Schijndel en Sint-Oedenrode

Op dinsdag 18 oktober organiseren Brede Welzijnsinstelling, Het Palet, Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel, Zet een Punt en gemeente Schijndel het bedrijvencongres “niet wegpoetsen maar aanpakken!” over laaggeletterdheid. Het congres vindt die avond om 19.00 uur plaats in het adviescentrum van de Rabobank in Sint-Oedenrode, Jan van Tinbergenstraat 1.

Vier organiserende partijen
Zet een Punt heeft samen met de gemeente Schijndel, BWI Het Palet en Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel het initiatief genomen een bedrijvencongres te organiseren om aandacht voor laaggeletterdheid te vragen. En ondernemers te laten zien wat ze eraan kunnen doen. Er zijn korte workshops over bijvoorbeeld een innovatieve scan om laaggeletterdheid te herkennen, hoe ondernemers toegankelijk taalgebruik in hun bedrijf kunnen toepassen en welke opleidingen er beschikbaar zijn. Ook vertelt een ambassadeur hoe zijn leven veranderd is sinds hij op lees- en schrijfcursus is geweest.

Kosten voor samenleving
Laaggeletterdheid kost de samenleving jaarlijks 30 miljoen euro. Ook de ondernemers kost het geld, al is het misschien niet direct zichtbaar. Er worden soms fouten gemaakt in de productie, het ziekteverzuim onder laaggeletterden is hoger en de veiligheidsvoorschriften worden niet altijd goed begrepen. Ook het omgaan met digitale (bedrijfs)informatie is voor sommige werknemers een probleem. Reden genoeg voor ondernemers om dit onderwerp op hun agenda te zetten.

Moeite met lezen en schrijven
Anno 2011 hebben in Nederland maar liefst één op de tien mensen moeite met lezen en schrijven. Dat betekent dat anderhalf miljoen Nederlanders minder in staat zijn gedrukte, geschreven of digitale informatie te gebruiken. Ze kunnen hierdoor minder goed functioneren in de samenleving, thuis en op het werk. In het dagelijkse leven hebben deze mensen bijvoorbeeld moeite met invullen van belastingformulieren, het lezen van straatnaamborden, voorlezen van (klein)kinderen, het schrijven van een klachtenbrief of het lezen van veiligheidsvoorschriften en werkinstructies.

Plaats en tijd
Het congres vindt plaats in het adviescentrum van de Rabobank in Sint-Oedenrode, Jan van Tinbergenstraat 1. Het congres start om 19.00 uur en de toegang voor geïnteresseerde ondernemers is gratis. In verband met de organisatie weten we graag of u komt. Aanmelden kan bij BWI Het Palet via telefoonnummer (073) 544 14 00 of via mail info@bwihetpalet.nl. Voor meer informatie is de website www.zeteenpunt.nl te raadplegen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plaatsing gemeentelijke bladkorven.

De herfst is weer in aantocht, en daarmee ook weer bladval.
Zoals gebruikelijk zal de gemeente haar bladkorven weer plaatsen. Dit zijn er 150.
Deze zullen door de gemeente op geselecteerde strategische plaatsen worden gezet. Meer bladkorven zijn er niet en zullen er ook niet bij komen. U hoeft de gemeente dan ook niet te bellen voor het plaatsen van meer bladkorven.
Het plaatsen van de bladkorven zal geschieden in week 40. Vervolgens zullen de bladkorven
1 keer per week leeggemaakt worden. Na een aantal weken zal de plaatsing door de gemeente geëvalueerd worden en zullen naar behoefte, bladkorven verzet worden naar plekken waar op dat moment meer bladaanbod is. Let op; de gemeente houdt dit zelf in de gaten. U hoeft de gemeente niet te bellen over het verplaatsen van de bladkorven.
De bladkorven zijn bedoeld om alleen bladafval in te deponeren. Het volmaken van de bladkorven met particulier tuin- en ander afval is dan ook niet toegestaan. Wordt dit wel aangetroffen dan zal er geen lediging van betreffende bladkorf plaats vinden of de bladkorf zal zelfs verwijderd kunnen worden.
Mocht u klachten hebben over een bladkorf, of is er een bladkorf beschadigd, dan kunt u contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer 0413-481376.

Team Infrastructuur en Groen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
PROCEDURES

Ter inzage en informatie
De op de procedure betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis aan het Burgemeester Wernerplein 1 in Sint-Oedenrode. Voor informatie kunt u zich wenden tot het publieksplein, tijdens werkdagen geopend van 9.00 uur tot 12.30 uur en telefonisch bereikbaar onder nummer (0413) 481911.
Op verzoek kan, tegen betaling van leges, een kopie van de ter inzage gelegde stukken worden verkregen.

1. Bezwaarschrift
Nadat een besluit bekend is gemaakt, kan daartegen een bezwaarschrift worden ingediend door belanghebbenden. Om als belanghebbende te worden aangemerkt, moet het gaan om een eigen, persoonlijk, concreet en direct geraakt belang.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:
- de naam en het adres van degene die het bezwaar indient
- de dagtekening;
- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
- de gronden van het bezwaar.
Het bezwaarschrift kunt u richten aan (tenzij anders in de publicatie staat vermeld): College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 44, 5490 AA
Sint-Oedenrode

Als termijn voor het indienen van een bezwaarschrift geldt 6 weken vanaf de datum dat het besluit aan de aanvrager is toegestuurd of uitgereikt.
Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van ons besluit niet. Het kan zijn dat u van mening bent dat hierdoor een onaanvaardbare situatie ontstaat, die zo spoedeisend is dat op korte termijn een voorlopige voorziening moet worden getroffen. In dat geval kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank
’s-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch
schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen (art. 8:81 Awb)

Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aanvragen Langdurigheidstoeslag minima 2011

Inwoners van de gemeente Sint-Oedenrode die langdurig een minimum inkomen hebben, kunnen jaarlijks in aanmerking komen voor een langdurigheidstoeslag (LDT).

U hebt recht op een langdurigheidstoeslag als u aan de volgende voorwaarden voldoet:
- u bent tussen de 21 en 65 jaar en;
- uw inkomen uit werk of uitkering is gedurende een periode van 36 maanden (3 jaar) niet hoger dan
de voor u geldende bijstandsnorm (een kleine inkomensoverschrijding (afgerond € 1.000,-)
gedurende de periode van 36 maanden is mogelijk als u verder geen uitzicht op
inkomensverbetering heeft) en;
- uw vermogen is niet hoger dan € 5.555,- als u alleenstaand bent en € 11.110,- als u een
alleenstaande ouder of gehuwd bent en;
- u hebt in de afgelopen 12 maanden niet eerder een langdurigheidstoeslag ontvangen.

Indien u een bijstandsuitkering ontvangt, dient u zich te hebben gehouden aan de opgelegde arbeidsverplichtingen.
Gehuwden komen alleen in aanmerking als beide partners aan de voorwaarden voldoen. Met andere woorden, als één van de partners 65 jaar of ouder is bestaat voor beiden GEEN recht op een langdurigheidstoeslag.
Ook als u arbeidsongeschikt bent en voor meer dan 80% bent afgekeurd, kunt u voor de langdurigheidstoeslag in aanmerking komen.

De langdurigheidstoeslag bedraagt in 2011:
- voor gehuwden € 503,- per jaar,
- voor een alleenstaande ouder € 451,- per jaar,
- voor een alleenstaande € 353,- per jaar.

Als u in 2010 een langdurigheidstoeslag van de gemeente Sint-Oedenrode hebt ontvangen dan krijgt u automatisch een aanvraagformulier voor 2011 toegezonden.
Als u denkt aan de voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor de langdurigheidstoeslag, dan kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur op het Publieksplein van het gemeentehuis een aanvraagformulier ophalen.

Team Werk, Inkomen en Zorg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evenementen

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Bevestiging melding vergunningsvrije evenement
- Van Dommelzicht voor het organiseren van laserkleiduifschieten op zondag 2 oktober 2011 tussen 14.00 en 18.00 uur op het evenemententerrein Dommelpark, in sportpark de Neul te Sint-Oedenrode

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bijzondere invalidenparkeerplaatsen.

Burgemeester en wethouders hebben besloten een tijdelijke bijzondere parkeerplaats toe te kennen aan de bewoner van Ameroijenhof 8. De aanvraagster kan tijdelijk de eigen parkeerplaats bij haar woning niet gebruiken. In december aanstaande komt die weer beschikbaar. Tot die tijd krijgt zij van het college de beschikking over een bijzondere invalidenparkeerplaats.
Een bijzondere invalidenparkeerplaats is ook toegekend aan de bewoner van Pastoor Klessensstraat 8. Deze parkeerplaats wordt gerealiseerd ter hoogte van Pastoor Klessensstraat nummer 4.

De besluiten liggen gedurende 6 weken na deze publicatie ter inzage in het gemeentehuis. Ze kunnen daar gedurende de openingstijden van het gemeentehuis worden ingezien. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn bezwaar maken tegen de besluiten van het college. Het bezwaarschrift moet worden gemotiveerd. Het dient te zijn gericht aan het college van burgemeester en wethouders.

Team Infrastructuur en Groen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sjors Sportief jaar van start
RUN op sportkennismakingslessen in Sint-Oedenrode
Op 28 september vanaf het startschot om 13:00 uur, was het een drukte van jewelste op de website www.sjorssportief.nl. Binnen een kwartier waren er al 100 kinderen die zich hadden opgegeven voor hun favoriete sport en na een dag inschrijven stond de teller al op meer dan 150 inschrijvingen voor de sportkennismakingslessen. Dit is natuurlijk heel erg goed, maar het kan nog veel beter! Sjors Sportief gaat proberen alle records te breken.
Zelfverdediging voor meisjes en duiken hadden binnen enkele minuten al veel inschrijvingen. Koploper nu is Kidsfit met ruim 35 aanmeldingen. Houd de website www.sjorssportief.nl goed in de gaten, want verenigingen bieden in verband met succes nieuwe cursussen aan. Voor veel sporten zijn er nog voldoende plaatsen bijvoorbeeld voor waterpolo, hardlopen, badminton en schermen. Kortom, nog keus genoeg.
Let op, je kunt nu ook al inschrijven voor lessen in het voorjaar! Bovendien kun je allerlei andere leuke dingen doen op www.sjorssportief.nl, kijk er maar eens rond dan kom je er vanzelf achter.

Sjors Sportief had er al zin in, Sint-Oedenrode is net zo enthousiast

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project.)

Binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning
Adres Ingekomen Omschrijving
Nieuwstraat 26 19-09-2011 Kappen 2 berken
Broekdijk 11 20-09-2011 Bouw schuur
Vresselseweg 14 20-09-2011 Nieuwbouw woonboerderij
Ollandseweg 174 22-09-2011 Kappen eikenboom
Clausstraat 23 23-09-2011 bouw erker en aanbouw
Schootsedijk 37 23-09-2011 bouw (uitbreiding) bedrijfsruimte
Koninginnelaan 23-09-2011 Kappen 18 Hongaarse eiken
Kruidenlaan 40 26-09-2011 Bouw erker
Kruidenlaan 40a 26-09-2011 Bouw erker
Elzenpad 26-09-2011 Bouw 20 klimaatneutrale woningen
Dille 26-09-2011 Bouw 7 klimaatneutrale woningen
Bobbenagelseweg 5a 27-09-2011 Sloop schuur
Everse-Bergen 2 27-09-2011 Intrekken milieuvergunning
De bekendmaking van binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning is uitsluitend ter kennisgeving.

Besluit verdaging uitgebreide omgevingsvergunning
Adres Uiterlijke beslisdatum verlengd tot: Omschrijving
Zwembadweg ong. 30-09-2011 Nieuwbouw woongebouw met stallingsgarage
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader)