Afbeelding

MATS PAKT KAMPIOENSCHAP ROTAX RACING DAYS, WK-TICKET EN FORMULE RENAULT TEST.

Roois nieuws Sport
Afgelopen weekend werd op circuit "De Landsard" in Eindhoven de laatste race verreden voor het "Rotax Racing Days" kampioenschap.

Helaas voor de organisatie en de deelnemers was de opkomst minimaal. Ook Mats vond dit jammer, maar goed, hij was gekomen om te winnen en ging vol voor de titel en de te verdienen WK-ticket.

Mats was samen met zijn vaste monteur Will vrijdag al aan het testen en hij was ver uit het snelste.Deze wedstrijd bestond uit twee dagen, zaterdag noteerde Mats de 2e tijd in de kwalificatie. De start in de eerste race was slecht, Mats werd in de eerste bocht van de baan gedrukt en kwam als 8e door. Tot overmaat van ramp bleek ook de power-valve van de motor niet te werken. Uiteindelijk werd Mats toch nog 3e.De finale mats was gebrand om deze op zijn naam te zetten en pakte meteen de leiding. Hij bouwde zijn voorsprong op concurrent Curfs uit tot 2,5 sec.De tweede dag, Zondag werd er weer een volledig wedstrijd programma afgewerkt. Weer kwalificeerde Mats zich als 2e.De eerste race was een mooie race met Curfs en Eerden, beiden maakten ook nog aanspraak op de titel, Mats vocht voor wat hij waard was maar kwam net een rondje te kort voor de overwinning en werd 2e achter Curfs.

De finale moest de beslissing brengen.
Mats had een super start en nam meteen afstand van de concurrentie, die vochten achter Mats om de 2e plaats, Mats won overtuigend, Eerden werd 3e en Curfs 4e waardoor Mats de dagoverwinning pakte, het kampioenschap en het WK-ticket.Ook kreeg mats nog een test aangeboden in een Formule Renault uit handen van VAN AMERSFOORT RACING.

Dus gaat Mats in november toch nog naar de World Finals in DUBAI.
De test met de Formule Renault zal ook nog dit jaar plaats vinden.