Ollandia 1 beslist de wedstrijd in de laatste minuut.

Na een teleurstellende uitslag vorige week in Keldonk, vertrok de selectie dit weekend richting Megen voor de wedstrijd tegen Ulysses 1. Meteen vanaf de eerste minuut was Ollandia op jacht naar een doelpunt. Hier kregen zij ook alle ruimte voor. William Bekkers stond aan de start de vele corners in de eerste helft.

Met veel maatgevoel bracht hij de bal in het doelgebied. Helaas stond niemand goed in positie om het genadeloos af te maken. Rene Raaijmakers nam vervolgens het heft in eigen handen. Hij schoot snoeihard van afstand en de keeper kon het bal alleen uit het doel slaan. Meer dan een corner leverde deze kans niet op. Even later kreeg Stefan Erven de ruimte en hij sprintte richting achterlijn. Vervolgens was zijn voorzet puntgaaf op Ramon Frissen.

Deze laatste kon zijn hoofd tegen de bal zetten, maar de bal vloog over. Ollandia domineerde de wedstrijd volledig. Er was weinig balverlies en mocht Ulysses de bal in haar bezit krijgen, dan heroverde Ollandia 1 eenvoudig de bal weer. Met een ietwat teleurstellende ruststand van 0-0 begon Ollandia aan de rust. In de tweede helft werd de druk om te scoren groter, maar een doelpunt bleef uit. Na een ingooi op de helft van Ulysses wist Stefan Erven de bal op doel te schieten.

De keeper had de bal niet klemvast. Rob v.d. Heijden maakte hier dankbaar gebruik van door de bal eenvoudig binnen te schieten. Eindelijk de meer dan verdiende 1-0 voorsprong voor Ollandia. Niet veel later kreeg Ulysses een corner. De spitsen van Ulysses werd in stelling gebracht en de kopbal was onhoudbaar voor keeper Niels v.d. Akker. 1-1.
De slotfase was zenuwslopend voor zowel de spelers als de meegereisde supporters. Kansen waren er wederom volop voor Ollandia, maar trefzeker waren onze Ollandse helden niet. Terwijl de scheidsrechter regelmatig de tijd in de gaten hield, hielden de supporters hun adem in.

Zou Ollandia dan toch genoegen moeten nemen met een gelijkspel? Ulysses leek 1 punt voldoende te vinden. Ver in blessuretijd kreeg Ollandia als laatste kans een vrije trap op de rand van de 16 m. William Bekkers schoot met een snoeihard schot de bal in het doel. Een ware ontlading bij de spelers en het gejuich langs de lijn was oorverdovend. Met een terechte 1-2 einduitslag reisde Ollandia 1 terug naar Olland. Volgende week speelt Ollandia 1 thuis tegen SBV1. Tot dan!

Ollandia1: Niels v.d. Akker, Ruud van Driel, Rene Raaijmakers, Bart v.d. Tillaart, Maurice Kastelijn, Paul van Driel(85e min Richard Markus), William Bekkers, Gerbe Voets(70e min Ronny Thomassen), Ramon Frissen, Rob v.d. Heijden, Stefan Erven (85e min Bart Smetsers)