Dai Ippo opent seizoen in Schijndel.

Roois nieuws Sport
Met 13 judoka’s reisden we af naar Schijndel. De hal in Schijndel, over een paar weken weer bezet met judo omdat in Rooi de sporthal afgebroken is en we pas volgend jaar weer op die plek terecht kunnen.
Martijn van Aarle, Job van den Brand, Melle Rovers, Jim van de Ven en Bart Packbiers waren nog zoekende naar hun wedstrijdvorm en moesten vandaag zonder eremetaal, maar wel een ervaring rijker terug naar huis.

Anders was het voor Dewy Lo-A-Njoe zij ging verder waar zij voor de vakantie was gestopt. Ja u snapt het al zij heeft ook hier weer een 1e plaats behaald. In de finale treft zij een tegenstander waarvan ze in de poule verloren had. Een gouden tip van de trainer geeft haar de kans om greep te krijgen op haar tegenstander en laat deze pas weer los alles de scheidsrechter voor haar ippon sore-made roept. Fleur Bongers heeft afgelopen jaar veel bijgeleerd en dat liet ze ook zien. Ging haar 2e partij nog verloren er waren ook 3 winst partijen met ippon. Dit is dus een goede voorbereiding voor de Zuid Nederlandse kampioenschappen die over 2 weken al weer op het programma staan. Een mooie 3e plaats was haar deel.

Reno van der Schoot wist ook een 3e plaats te behalen maar bij Reno is nog wel wat winst te behalen en dat weet hij zelf ook wel. Ook Koen van Iersel liet er geen gras over groeien en draaide een prachtig toernooi. Koen wist verschillende partijen binnen 10 seconden winnend af te sluiten. Helaas verliest Koen ook 1 partij en wordt hij zeer verdiend 3e. Gijs Packbiers heeft zijn draai op de trainingen nog niet gevonden. Regelmatig heeft hij last van hoofdpijn. Gelukkig was daar vandaag niets van te merken. Hij verliest 1 partij waar we eigenlijk niets van snappen. Maar ook hij neemt een mooie 3e prijs mee naar Rooi.

Dan hebben we verder nog 3 judoka’s die, heel vervelend voor hen, hun finale verliezen. Een finale verliezen wilde in deze gevallen niet zeggen dat ze het slecht gedaan hebben. Vaak is het zo dat je dit verlies pas later accepteert als een zeer leerzaam moment. Jasper van den Oetelaar, Martijn van Dalen en Ryan Lo-A-Njoe stonden met zeer aantrekkelijk judo ook hun finale te draaien. Alle drie moeten de eer aan hun tegenstander laten door een kleine onoplettendheid die dan ook meteen werd afgestraft.

Vorige week waren Martijn van Dalen en Tom Meulensteen nog in Bremen ( D ) voor een groot internationaal tournooi. Tom wist daar een zeer goed resultaat te behalen. Hij drong door tot de finale waarin hij zijn meerdere moest erkennen. Maar een 2e plaats is een geweldig resultaat.

Leroy Venrooy ging dit weekeinde naar een internationaal Jiu-jitsu toernooi in Duitsland. Hij wist hier een zeer verdienstelijke 3e plaats te behalen. We hopen dat hij de naam van Dai Ippo ook met deze sport op de kaart gaat zetten.