Ruime zege voor Boskant

Boskant heeft een ruime 0-4 overwinning behaald op tegenstander Avesteyn. De overwinning was, hoewel enigszins geflatteerd, dik en dubbel verdiend.

De tegenstanders uit Dinther hebben van het bezoekende Boskant, met name in de 1e helft, een lesje in het effectief benutten van kansen gekregen. Qua kansen zou het scorebord met de theepauze een gelijke stand aangeven, in werkelijkheid stond er na 45 minuten een duidelijk 0-2 voorsprong voor de Boskanters. Al na 2 minuten bekroonde Ron van Uden een goede passeeractie met een doelpunt: 0-1.

In de 12e minuut was Avesteyn dicht bij de gelijkmaker, maar de inzet van Stefan van Zutphen raakte slechts de buitenkant van de paal. In de 17e minuut verdubbelde Boskant de voorsprong. Na een onzuivere pass in de Avesteyn verdediging kwam Pieter van de Warenburg aan de bal, die hij, na een verdediger op het verkeerde been gezet te hebben, panklaar voor de voeten van Ron van Uden plaatste. Ook deze keer stond het vizier van Ron zuiver zodat de 0-2 op het scorebord verscheen. Met die stand gingen beide teams de theepauze in, mede omdat de thuisclub tot twee keer toe weigerde de bal voorbij Boskant doelman Erwin Brouwers te schieten.

De eerste keer in de 26e minuut toen Stefan v Zutphen de bal hoog over schoot na een matige uittrap van Erwin en in de 43e minuut toen hij na een uitstekend pass vrij voor Erwin opdook, maar de bal in de gauwigheid vergat! Als er bij de thuisclub al hoop was op een beter resultaat in de 2e helft van de voorstelling, dan vervloog die binnen 60 seconden na de aftrap. Een dieptepass werd door Frank Konings opgepikt, die keeper Hein vd Heuvel passeerde en eenvoudig binnen tikte: 0-3.
Eigenlijk nog binnen de minuut was er voor Ties vd Heijden namens de thuisclub een goede mogelijkheid op de 1-3. Van dichtbij schoot hij echter hoog over. In de 74e minuut dook hij opnieuw gevaarlijk op voor het doel van Boskant, maar zijn inzet kon eenvoudig door Erwin worden opgeraapt.

Op dat moment was het al 0-4. In de 50e minuut namelijk werd een overtreding op Frank Konings bestraft met een penalty die door Pieter strak in de hoek werd geschoten. Boskant creëerde nog wel een aantal kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Een goede overwinning van Boskant! Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen Mariahout op het programma. Dus opnieuw voldoende uitdaging! Meer info over voetbalvereniging Boskant vindt u op de Boskant site: www.vvBoskant.nl

Uitslagen senioren
Avesteyn 1-Boskant 1 0-4, UDI 3-Boskant 2 1-1, Boskant 3-Erp 4 3-2, Avanti 5-Boskant 4 4-0, Boskant 5-Heeswijk 6 1-1, Boskant 6-Heeswijk 9 4-2.

Programma zondag 9 oktober
Boskant 1-Mariahout 1 14.30 u., Boskant 2-Erp 2 11.00 u., Ollandia 3-Boskant 3 11.00 u., Boskant 4-Heeswijk 4 12.00 u., Erp 9-Boskant 5 10.00 u., Schijndel 8-Boskant 6 10.00 u., Boskant Da1-Venhorst Da2 10.00 u.

V.V. Boskant jeugd

Uitslagen jeugd
Boskant A1-Avanti’31 A2 afgelast; Boskant B1–VOW B1 2-10; Boskant C1–Venhorst C1 7-0; SCMH D1-Boskant D1 7-3; Rhode D4-Boskant D2 2-3; Boskant E1–Ollandia E1 3-6; Gemert E6-Boskant E2 1-4; Boskant F1–Rhode F4 12-0